Németország: a visszavonult sílövő lett az Év sportolója

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.17. 12:01
A visszavonult sílövő, Magdalena Neuner, a diszkoszvető, Robert Harting és a férfi evezősnyolcas lett az év legjobbja Németországban.

A női, férfi és csapatgyőztesről mintegy 1500 sportújságíró szavazott, s a végeredményt vasárnap késő este, a baden-badeni gála keretében hozták nyilvánosságra.

A 25 éves Neuner sikere mindenképpen kuriózumnak számít a voksolás 66 éves történetében, hiszen úgy védte meg a tavalyi címét, hogy az idén bejelentette visszavonulását. Pályafutása utolsó szezonjában ismét megnyerte a világkupát, a ruhpoldingi világbajnokságon pedig két aranyérmet is szerzett. A női kategóriában a teniszező, Angelique Kerber lett a második, a hétpróbázó, Lilli Schwarzkopf pedig a harmadik.

A férfiaknál a 28 esztendős Harting először végzett az élen. Az idén megnyerte a londoni olimpiát, és ő az aktuális világ- és Európa-bajnok is diszkoszvetésben. Győzelme némi meglepetést okozott, sokan ugyanis a Formula–1 világbajnokát, Sebastian Vettelt látták a legnagyobb esélyesnek. A Red Bull immár háromszoros vb-győztese a második lett a szavazáson, míg a harmadik legtöbb voksot a tornász, Marcel Nguyen kapta.

Az év csapata a olimpiai bajnok férfi evezősnyolcas lett, amely 24 év szünet után szerzett ismét aranyat Németországnak ebben a számban. Másodikként a Julius Brink, Jonas Reckermann strandröplabdás duó, harmadikként pedig a férfi gyeplabda-válogatott zárt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik