Darts-vb: nem lesz magyar induló, Bezzegnek sem sikerült

Vágólapra másolva!
2016.11.12. 13:35
Szombaton eldőlt, hogy magyar versenyző nélkül rendezik meg a 2017-es londoni dartsvilágbajnokságot. Az utolsó esélyt Bezzeg Nándor szalasztotta el, aki három vereséggel zárta a csoportkört a PDC-vb kelet-európai selejtezőjében – írja a PDC Hungarian Fan Club című Facebook-oldal.

A szombati selejtezőtornának a bécsi Montesino Casino adott otthont, a verseny győztese, az osztrák Zoran Lerchbacher kvalifikálta magát a világbajnokságra. A viadalon nyolc játékos vett részt, Bezzeg Nándor a B-csoportba került Michael Rasztovits, Hannes Schnier és Roxy-James Rodriguez mellé.

A 45 esztendős magyar dartsozó a csoportkörben mindhárom mérkőzését elveszítette, így nem jutott be a legjobb négy közé, ami azt jelenti, minden esélyét elveszítette arra, hogy részt vehessen a sportág csúcseseményén.

A PDC-vb-n legutóbb 2009-ben szerepelt magyar játékos, Bezzeg Nándor akkor a főtábla első fordulójában 3:0-s vereséget szenvedett a holland Vincent van der Voorttól.

A 2017-es világbajnokság 2016. december 15-én kezdődik, a döntőre január 2-án kerül sor. A torna összes mérkőzését a londoni Alexandra Palace-ban rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik