Birkózó Eb: Lőrincz Tamás aranyérmét el sem engedte a kisfia

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 14:18
Hétfő kora délelőtt hazaérkezett Varsóból a magyar birkózóválogatott utolsó csoportja. Az egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerző kötöttfogású versenyzőket a reptéren virággal, ajándékcsomaggal és pezsgővel köszöntötték. Lőrincz Tamás aranyérme gyorsan kisfia nyakába került, Kiss Balázs pedig arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy nem az Eb volt a karrierje utolsó fejezete. 

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra itthon lehetek, és megölhetettem a családomat, a gyerekeket. Nagyon hiányoztak, egyre nehezebben megyek el ilyen hosszabb időre. De amikor ilyen sikerrel zárul az adott világverseny, az elég sok pozitív töltetet ad ahhoz, hogy azt mondjam, megérik a lemondások. Még mindig tudok egy magasabb színvonalat képviselni, örülök, hogy így sikerült az Eb. Megyünk tovább az úton, az olimpia a cél, bízom benne, hogy át tudom menteni ezt a formát” – mondta az immár négyszeres Európa-bajnok Lőrinc Tamás.

Kiss Balázs esetében természetesen adta magát a kérdés: az Eb-ezüstérem volt-e a karrierje utolsó fejezete?

„Az utolsó Európa-bajnokságom volt, ez biztos”– válaszolta, nyitva hagyva ezzel a kérdést. A 38 éves klasszis az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogyan telt a döntő utáni este, az éjszaka, s milyen gondolatok járnak a fejében, amikor ránéz az ezüstéremre. Azt is elárulta, miután Tokióban biztosan nem léphet szőnyegre, ő lesz-e a magyar birkózók legnagyobb szurkolója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik