Lőrincz Tamást századossá léptették elő (Fotó: MBSZ, BHSE)

 

A rangos viadal alatt újult meg ugyanis a nemzetközi szövetség (UWW) sportolói bizottsága, s a 663 vb-re nevező birkózó közül majdnem négyszázan, egészen pontosan 397-en szavaztak arra, kik képviseljék őket a sportág vezető szervezetében.

A UWW előírásai szerint a sportolói bizottság hét tagja között minden földrészt legalább egy embernek képviselnie kell, s legalább két helyet nőknek tartanak fenn. A szavazatokat két technikai küldött számolta meg, akiket a UWW szerb elnöke, Nenad Lalovics kért fel a feladatra.

Ennek eredményeként és az említett szabályok alapján alakult ki a következő négyéves ciklus sportolói bizottsága. Magyar szempontból nagy öröm, hogy Lőrincz Tamás kapta a legtöbb voksot, 189-et! Mellette-mögötte a japán Szuszaki Jui (181), az örmény Arszen Dzsulfalakjan (177), az iráni Hasszan Jazdanicsarati (164), a Costa Rica-i Maxwell Lacey Garita (132), a nigériai Blessing Oborududu (90) és az ausztrál Jessica Lavers-McBain (68) került be a grémiumba.

Lőrincz Tamást a napokban egyéb hivatalos elismerés is érte: a BHSE vezetése ünnepélyes keretek között köszöntötte a tokiói olimpián és paralimpián sikeresen szereplő versenyzőit, s kiválóságunkat a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaként főtörzsőrmesterből századossá léptették elő.

Legendák egy képen – balra Lőrincz Tamás, középen az orosz Roman Vlaszov, jobbra Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója (Fotó: MBSZ)