Világjátékok: akár 120 fős is lehet a magyar delegáció

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.12. 16:07
A Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) szerint, ha minden jól alakul, akár 120 fős lehet a magyar delegáció a jövő évi Világjátékokra – írja az MTI.

Hamarosan feltérképezheti az NVESZ az amerikai körülményeket, ugyanis egy minidelegáció utazik a játékok helyszínére. A multisporteseményt a pandémia miatt halasztották el egy évvel, így 2022 júliusában kerül sor rá az egyesült államokbeli Birminghamben. A tíznapos rendezvényen több mint 30 sportágban lesznek versenyek, a magyar csapatnak eddig 30 kvótát sikerült szereznie.

„Természetesen most a pandémia miatt egy picit bizonytalanabb világban élünk, így az elvárásokkal is óvatosabban fogalmazok. Biztos vagyok abban, hogy akik indulási jogot szereznek, és képviselhetik a magyar színeket Amerikában, számíthatunk majd rájuk” – nyilatkozott az MTI-nek Mészáros János, a NVESZ elnöke.

A magyar csapat 2017-ben 14 éremmel eddigi legjobb szereplését érte el, amióta Magyarország egységes csapattal indul a Világjátékokon, azaz 2005 óta.

A NVESZ jelenleg 62 sportági szövetséget foglal magába, legutóbb egy magyar fejlesztésű sportág szervezetét vették fel, a Magyar Teqball Szövetséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik