MotoGP: „Nem valami csoda folytán került oda a tiltott szer”

Vágólapra másolva!
2020.11.13. 09:12
null
Miller: Nem valami csoda folytán került oda a tiltott szer (Fotó: AFP)
Témában nem volt hiány a Valenciai Nagydíj felvezető napján. Cal Crutchlow és Andrea Dovizioso a jövőjéről beszélt, Jack Miller pedig a doppingról és az ellenőrzésekről, amelynek Andrea Iannone is az áldozatául esett.

„Igaz, meglehetősen előrehaladott tárgyalásban vagyok a Yamahával,és azt hiszem, hogy hamarosan megszületik az egyezség, amely mindannyiunkat boldoggá tesz majd. Ez egy nagyon érdekes projekt, ami a mostani szezon után nagyon passzolna hozzám, ami a tudásomat, a tapasztalatomat és a sebességemet illeti a MotoGP-ben. Tájékoztattam az Apriliát arról, hogy nem akarok az ő projektjükben részt venni. Hogy miért? Megvannak az okaim, de nem most van itt az ideje és a helye, hogy ezt megvitassuk. Szerintem jó döntést hoztam. A szívedre és az érzéseidre kell hallgatni. Talán más utat választottam, mint amire mindenki számított” – mondta Cal Crutchlow, aki utolsó két versenye előtt áll a MotoGP-ben állandó versenyzőként, és a jelek szerint a Yamaha tesztpilótájaként folytatja majd Jorge Lorenzo helyén.

A brit azt sem tagadta, hogy a HRC felajánlott neki egy tartalékpilóta „állást” arra az esetre, ha Marc Márquez 2021-es visszatérése mégsem a tervek szerint alakulna.

Crutchlow nagy űrt hagy majd maga után a depóban. Lehet, hogy nem ő a legtehetségesebb vagy a leggyorsabb versenyző a rajtrácson, de, hogy az egyik leginformatívabb, legszórakoztatóbb, akire mindig érdemes figyelni, az egészen biztos. Hogy mi lesz velünk nélküle?

„Nem kell majd hallgatnotok ezt a sok unalmas robotot, akik csak össze-vissza beszélnek majd. Minden csütörtökön csinálok majd nektek egy Zoom-hívást. Meghallgatom a sajtótájékoztatóikat, az interjúikat, aztán jövök, és elmondom nektek a valós sztorit. Az igazat! Attól még, mert nem leszek itt a depóban, még tudni fogom, hogy mit mondanak a robotok” – nyugtatta meg az újságírókat Cal a maga fanyar humorú, de őszinte módján.

A HRC-s tartalékpilótájaként persze még egy név kikerülhetetlen, ő pedig Andrea Dovizioso, aki úgy döntött, hogy kivesz egy év szabadságot a MotoGP-n.

Tárgyaltam a Hondával, de nem most, hanem még egy hónappal ezelőtt. Más ajánlataim is voltak, és mindegyik más okból hiúsult meg végül. Ami Marcot illeti, szerintem mindenki túlságosan előre szalad. Először is szerintem senki sem ismeri igazán a részleteket, én sem. Másodszor, nem hiszem, hogy most fognak döntést hozni a jövő évvel kapcsolatban. Harmadjára pedig, elérhető vagyok. Szóval majd meglátjuk. Ez a motorosport. Az, hogy szabad vagyok, nem azt jelenti, hogy elsétálok, ha valaki megkeres. Attól is függ minden, hogy mit ajánlanak, aztán majd eldöntjük. De az, hogy 2021-ben ne lássuk Marcot versenyezni, szerintem az lehetetlen” – nyilatkozta az olasz, aki továbbra sem tartja időszerűnek, hogy a Ducatival való szakításról beszéljen.

A versenyzők egy része az újságírói kérdésekre válaszolva Andrea Iannone négyéves eltiltásáról is elmondta a véleményét, voltak azonban, akik nem akartak nyilatkozni a témában, főként azért, mert nem ismerik a részleteket. Akadt azonban valaki, aki úgy tűnik, magával a doppingszabályokkal, az ellenőrzésekkel és egy kicsit az állattenyésztéssel is tisztában van, ő pedig Jack Miller.

„Nagyon szerencsétlen dolog, ami vele történt, és sajnálom, de (a tiltott szer) nem valami csoda folytán került oda, nem került csak úgy oda.

Hogy miket mondott még Miller Iannone büntetéséről, illetve, hogy miért szeretné Joan Mir már Valenciában lezárni a bajnokságot, a helyszínen tartózkodó munkatársunk mesél az alábbi videóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik