Ilyen körülmények között eddig nem csapott össze a RoC mezőnye (Fotó: Twitter)

 

Legutóbb 2019-ben rendezték meg a látványos versenyt, amely a korábbi és aktív F1-es versenyzők, illetve más szakágak sikeres pilótái körében is népszerű volt. A rendezvénynek sokáig a Kanári-szigetek adott otthont, az utóbbi időben minden évben más-más országba látogatott el a mezőny.

2019-ben Mexikóváros adott otthont a RoC-nak, amelynek az egyéni viadalát a hazai pályán versenyző Benito Guerra nyert meg, a Nemzetek Kupájában pedig az északi páros diadalmaskodott – volánnál a Le Mans-i 24 órás kilencszeres győztesével, Tom Kristensennel, illetve a háromszoros ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersonnal.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendezték meg az eseményt, s ez idén sem lesz másképp, ám a legfrissebb bejelentés szerint 2022-ben, a svédországi Pite Havsbadban tér vissza a Bajnokok Versenye. A futamokat viszont a korábbiakkal ellentétben nem egy stadionban kialakított versenypályán, hanem a szabadban, havas és jeges felületen bonyolítják le, amelyre korábban még nem volt példa a rendezvény történelmében.