Sznúker: Révész Bulcsú több mint háromórás meccsen kikapott a világranglista 20. helyezettjétől

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.02. 18:59
Révész Bulcsú (Fotó: Facebook)
Nem jutott főtáblára Révész Bulcsú az International Championshipen, miután a szerdai selejtezőben több mint háromórás mérkőzésen 6–5-re alulmaradt a világranglistán 20. helyezett angol Jack Lisowskival szemben.

Mozgalmas napokon, sőt heteken van túl Révész Bulcsú: a magyar sznúkerjátékos a hétvégén megnyert két selejtező mérkőzést, és ezzel biztosította helyét a Northern Ireland Open főtáblájára, most pedig már az International Championship selejtezőjében lépett asztalhoz. Révész a világranglista 20. helyén álló angol Jack Lisowskival csapott össze szerda délután, a tét pedig nem kisebb volt, mint a főtáblára jutás – ehhez ezúttal elég volt egy meccset megnyerni a selejtezőben, igaz, ezt nem akármilyen játékos ellen kellett volna megtenni.

A hat győztes frémig zajló csatában az esélyesebb Lisowski kezdett jobban, és vezetést szerzett. Révész hamar rendezte sorait, ismét elővette megszokott biztonsági játékát, és előbb kiegyenlített, majd újabb két frémet megnyerve elhúzott 3–1-re. A folytatásban fej fej mellett haladtak a felek, ami jót jelentett Révésznek, hiszen így 5–3-as vezetésénél egy frémre került a továbbjutástól.

Az angol klasszis azonban beleerősített, Révész pedig a legrosszabb pillanatokban kezdett el hibázni. Lisowski meg is nyerte a következő két frémet, vagyis jöhetett a mindent eldöntő kör, ahol ismét az angol volt pontosabb, így több mint háromórás csata után búcsúztatta a magyar játékost, akinek így nem sikerült főtáblára jutnia a tornán.

SZNÚKER
INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP
SELEJTEZŐ
Jack Lisowski (angol)–Révész Bulcsú (magyar) 6–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik