Révész Bulcsú kiütötte Robbie Williamst, főtáblás az Északír Openen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 21:35
Révész Bulcsú elképesztő! (Fotó: Getty Images)
Újabb győzelmet aratott Révész Bulcsú a sznúker Északír Open selejtezőjében Sheffieldben. A 2. fordulóban 4–0-ra nyert a világranglista 44. helyezettje, az angol Robbie Willams ellen, így biztosította a helyét a főtáblás versenyen, amit október második felében rendeznek Belfastban.

 

A 17 éves Révész az első frémet 53-as bréket lökve nyerte meg. Ezután küzdelmesebb játékok jöttek, de a második és a harmadik is a legjobb magyar játékosé lett. Bár az utolsó frémben a világranglistán 44. Williams indult meg, csak 18 pontot gyűjtött. Ezután ismét a ranglistán 91. Révész állhatott az asztalhoz, gyönyörű 72-es pontsorozattal fordítva megnyerte a negyedik játékot is, ezzel a mérkőzést is 4–0-ra. Imponáló teljesítmény!

A sikerrel Révész Bulcsú újabb tornán jutott fel a főtáblára. Az Északír Open küzdelmei október 20-án kezdődnek, a sorsolást később készítik el.

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy Mark Selby nyerte meg a British Opent, miután a döntőben a négyszeres világbajnokok rangadóján 10–5-re legyőzte a skót John Higginst. Az angol ezzel pályafutása 23. pontszerző tornáját nyerte meg.

SZNÚKER
Északír Open, selejtező
Révész Bulcsú–Robbie Williams (angol) 4–0
British Open, Cheltenham
Döntő
Mark Selby (angol)–John Higgins (skót) 10–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik