Négyesfogathajtó-vb: „Nehéz fenntartani a motivációt” – Boyd Exell

Vágólapra másolva!
2024.09.05. 14:56
Boyd Exell (Fotó: AFP)
A megszakítás nélkül hatszor aranyérmes és a vasárnapig tartó szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokságon is legnagyobb favoritnak számító Boyd Exell szerint ilyen sikersorozat esetén a legnehezebb a motivációt fenntartani.

„A csapatom sokat segít abban, hogy tűzben tartsanak és új célokat találjunk, amelyek továbbra is motiválnak” – jelentette ki az MTI-nek az ausztrál hajtó, aki rendszerint jelentős előnyre tesz szert az első, díjhajtó számban, azt követően pedig riválisai már nem szokták utolérni. „Épp úgy megvannak a jó díjhajtáshoz szükséges összetevők, mint a jó gulyásleveshez. Természetesen jó lovak kellenek hozzá, akik elbírják a rájuk nehezedő nyomást, ehhez elengedhetetlen, hogy boldogan tartsuk őket”.

Az 52 éves sportember már maga sem emlékszik, mikor nem nyerte meg a nyitó számot igazán nagy versenyen, de hozzátette, riválisokból így sincs hiány. Díjhajtásban legnagyobb ellenfelének az amerikaiak csapatvilágbajnokát, Chester Webert említette, aki hozzá hasonlóan pénteken mutatkozik be a vb-n. Összetettben elsősorban a csapatban címvédő holland hajtókat nevezte legfőbb kihívóinak, azaz Koos de Rondét, a 15 vb-címével a sportág legeredményesebb alakját, Ijsbrand Chardont és fiát, Bram Chardont. Megjegyezte, most sem számít könnyű viadalra, mivel a maratonpálya a domborzati viszonyok miatt különösen lovat próbáló lesz.

„Szerencsés helyzetben vagyok, mert sok kiváló lóval rendelkezem, ezért segítek másoknak. Nemcsak Lázár Zoltán fogatába kölcsönzök lovat, hanem másoknak is” – mondta Exell arra utalva, hogy a két évvel ezelőtt vb-győztes fogatának egyik lovát ezúttal a kilencszeres világbajnok magyar klasszis hajtja.

A hetedik egyéni vb-diadalára készülő Exell elárulta, kifejezetten szeret Magyarországon versenyezni, sokat dolgozik együtt a fiatalabbik Lázár fivér mellett a másik két magyar csapattaggal, Dobrovitz Józseffel és ifj. Dobrovitz Józseffel is.

A versenyek csütörtökön a díjhajtással rajtoltak, pénteken a 43 fogatot számláló mezőny második fele szerepel majd, szombaton 10 órától lesz a leglátványosabb és ingyenesen megtekinthető maratonhajtás, végül vasárnap ugyancsak 10 órától az akadályhajtással zárul a szilvásváradi vb.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik