Vívás: kijelölték a bázeli Eb-re utazó csapatot

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 17:58
Rabb Krisztián (Fotó: Dömötör Csaba)
Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége csütörtökön kijelölte a bázeli Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottat.

Tizenkét egyesület vívói alkotják a magyar válogatottat a június 18. és 23. közötti, bázeli Európa-bajnokságon – adta hírül az MVSZ csütörtökön hivatalos honlapján. A kétszeres világbajnok női kardcsapat a milánóihoz hasonló összeállításban szerepel, miként az Eb-aranyérmes férfi párbajtőr-válogatott is ugyanaz, mint egy esztendővel ezelőtt.

Az MVSZ közleményében arról számolt be, hogy férfi kardban a vb-győztes együttesből Szatmári András nem épült fel bokasérüléséből, de a tervek szerint az olimpián már ott lesz. A helyét Rabb Krisztián foglalja el. A női párbajtőrben Kun Anna nélkül a ranglista első négy helyezettje alkotja a válogatottat. Tőrben a hölgyeknél érdekesség, hogy a rangsor harmadik helyezettjeként ismét válogatott lesz a 48 éves Mohamed Aida, míg a férfiaknál cserélődik a negyedik ember egyéniben, illetve csapatban. A szakmai bizottság jóváhagyta Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztését, melyet az elnökség egyhangúlag megszavazott.

A testület döntött a hó végi, budapesti U14-es Európai Fesztiválon szereplő csapatról. Ez alapján az újonc ranglista első nyolc-nyolc helyezettje indulhat a 2010-es, illetve a 2011-es korosztályból. Döntöttek a Gerevich-ösztöndíj második félévi elosztásáról is, továbbá kijelölték a szövetség szakmai bizottságának új tagjait, derült még ki a vívószövetség honlapján olvasható tájékoztatásból.

A bázeli Európa-bajnokságon (június 18-23.) résztvevő magyar válogatott
FÉRFIAK
Kard: Decsi Tamás (KVSE), Gémesi Csanád (MATE-GEAC), Rabb Krisztián (Vasas), Szilágyi Áron (Vasas)
Párbajtőr: Andrásfi Tibor (BVSC), Koch Máté (Vasas), Nagy Dávid (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd)
Tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mihályi Andor (Ludovika), Szemes Gergő (FTC), Németh András (Honvéd – csak egyéni), Tóth Gergely (FTC – csak csapat).

NŐK
Kard: Battai Sugár (DEAC), Márton Anna (BVSC), Pusztai Liza (BVSC), Szűcs Luca (BVSC)
Párbajtőr: Dékány Kinga (BVSC), Gnám Tamara (Tatabánya), Muhari Eszter (Tatabánya), Nagy Blanka (Debreceni SI)
Tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (Újpesti TE), Pásztor Flóra (Törekvés)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik