Párizs 2024: a díjlovagló Pachl Benedek is indulhat az olimpián

Vágólapra másolva!
2024.06.22. 21:26
Fotó: Facebook/Lovasaink útja az olimpiára
Díjlovaglásban is lesz magyar résztvevője a párizsi olimpiának: Pachl Benedek (Donna Friderikával) utazhat a játékokra.

 

A magyar szövetség olimpiával foglalkozó, Lovasaink útja az olimpiára elnevezésű Facebook-oldala jelentette be a hírt szombaton, részleteket későbbre ígérve.

Pachl februárban az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy tartalékként álom lenne a számára, ha végül elindulhatna a párizsi olimpián. Jelezte, hogy változhat a helyzet, mert nem biztos, hogy minden kvalifikációval rendelkező riválisa minősül majd, azaz megszerzi az ötkarikás induláshoz szükséges úgynevezett MER-pontokat. Hozzátette: az előző olimpiák előtt is voltak visszalépések, ráadásul versenyzővel, vagy lóval is történhet valami.

A magyarmezogazdasag.hu oldal június elején arról számolt be, hogy egy kvótás moldovai versenyzőt pozitív doppingteszt miatt eltiltottak, aki helyére egy honfitársa ugorhatott volna be, de az egyetlen szóba jöhető moldovai sportolónak valamelyik lovával minősülnie kellett volna.

Pachl Benedek az idén 16 éves saját lováról, Donna Friderikáról a korábbi nyilatkozatában elmondta: Magyarországon született, négyéves kora óta dolgoznak együtt, és a korosztályos Európa-bajnokságok után kezdtek el a nagydíjakkal foglalkozni.

Lovassportban korábban Kaizinger Balázs harcolta ki a párizsi részvétel jogát lovastusában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik