Párizs 2024: már Muhari Eszter áll kvótás helyen a FIE kvalifikációs listáján

Vágólapra másolva!
2024.05.29. 08:29
Muhari Eszter kvótát érő helyen áll (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) legfrissebb olimpiai kvalifikációs listáján már Muhari Eszter szerepel a második európai helyen a női párbajtőrözők között.

A magyar csapat nem szerzett kvótát a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő kvóta jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe. Ezen a – még nem végleges – listán az észt Nelli Differt mögött a keddi állapot szerint már Muhari Eszter áll a második európai helyen. A szövetség azonban még hivatalos értesítést még nem kapott a FIE-től, várja azt. 

Kun Anna eltiltásakor a magyar szövetség jelezte: mostantól azon dolgozik, hogy mielőbb bizonyossá és hivatalossá váljon Muhari Eszter indulása.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik