Öttusa: Bőhm és Demeter előnyös helyzetben az ankarai vk-döntő nyitó napján

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 20:34
Biztatóan teljesített Bőhm Csaba (Fotó: Árvai Károly)
Szerdán a rangsoroló vívással kezdődött meg az ankarai öttusa-világkupadöntő, melyben a férfiaknál Bőhm Csaba és Demeter Bence kifejezetten biztatóan teljesített, és erősen pozitív mérleggel zárt, míg a többiek sem esélytelenek a legjobb 18-ba kerüléshez, ám valamelyest nagyobb hátrányt kell leküzdeniük.

 

Három-három magyarral kezdődött meg szerdán az ankarai öttusa-világkupadöntő – egyik különlegessége, hogy a 36 résztvevős viadalban csak elődöntőt és döntőt rendeznek, így csak egy vívásra kerül sor, melynek eredménye viszont a többi vk-fordulóhoz hasonlóan a finálé küzdelmeiben is érvényes.

A férfiaknál a legkedvezőbb helyzetből Bőhm Csaba (22–12) és Demeter Bence (21–13) várhatja a folytatást, és Szép Balázsnak (16–18) is lőtávolban vannak a finálés esélyei a körvívás után. A hölgyeknél némileg árnyaltabb a kép, Gulyás Michelle (16–19) nem áll rosszul, ám Guzi Blankának (13–22) és Bauer Blankának (10–25) valamivel nagyobb leküzdendő hátránya keletkezett az asszókat követően.

„A világkupadöntő nagyon kemény verseny, a világ legjobb harminchat sportolójával – vélekedett Martinek János szövetségi kapitány. – Michelle erősen kezdett, majd a pozitív és negatív arány között billegett ide-oda, Guzi Blanka jó kezdet után esett vissza, míg Bauer Blanka előbb beragadt, majd felzárkózott. Csaba végig stabilan teljesített, Bence a középmezőnyből ért oda az elejére, Balázs az asszók végét rontotta el sajnos kissé.”

A kapitány azonban rámutatott a vk-finálé másik különlegességére: „Itt az elődöntőben is van lovaglás, ez még alaposan belekavarhat abba, ki kerül be a kilencbe a két csoportból.”

A viadal csütörtökön a nők elődöntőjével folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik