Muhari Eszter már biztosan ott lesz az olimpián

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 11:55
Kijutott az olimpiára Muhari Eszter (Fotó: Hunfencing)
A Magyar Vívószövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Muhari Eszter párbajtőrben már biztos induló a párizsi olimpián.

Mint beszámoltunk róla, a magyar csapatnak nem sikerült párbajtőrben kvalifikálni a nyári olimpiára, így egyéniben lehetőség nyílt egy sportolónknak a világranglistán elfoglalt helye alapján bejutni a játékokra. Ez eredetileg Kun Annának sikerült, ám a doppingvétségei miatt eltiltást kapott, így a megüresedő helyet Muhari Eszter kapta meg. 

Ez önmagában még nem lett volna elég, viszont Kun után a 22 éves, négyszeres egyéni magyar bajnok vívó a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) listájának 13. helyén, tehát az európaiak között az élen áll, amely a Magyar Vívószövetség szerdai tájékoztatása szerint szerint immár hivatalosan is kvótát ér. 

„Rendkívül kettős érzések vannak bennem az elmúlt hónapokkal kapcsolatosan, ami néha a teljesítményemre is hatással volt, bármennyire küzdöttem ellene. Viszont most hatalmas kő esett le a szívemről, és nagyon szeretnék jól szerepelni az olimpián. A történtekről eddig sem nyilatkoztam, többet ezután sem szeretnék” – idézte Muharit a szövetség honlapja. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik