68 szépkorú világ- és Európa-bajnoki érmest és olimpiai pontszerzőt támogat a MOB

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.30. 12:14
68 szépkorút támogat a MOB (Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)
A Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága 68 rászoruló szépkorú világ- és Európa-bajnoki érmes, olimpikon pontszerző sportolót, özvegyeiket és a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő edzőket, sportszakembereket támogatta.

A Magyar Olimpiai Bizottság  honlapján olvasható beszámoló szerint összesen 17.98 millió forint támogatást osztottak szét az olimpiai sportágakban 51 érmes sportoló, kilenc edző és nyolc özvegy között. A támogatást Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, a Mező Ferenc Sportbizottság vezetője, és Vaskuti István olimpiai bajnok kenus, a Nemzet Sportolója, a bizottság tagja adta át az érintetteknek a Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

„A MOB Mező Ferenc Sportbizottsága 2011 óta segíti a rászoruló sportolókat, edzőiket és azok özvegyeit. A magyar sport rendelkezik olyan múlttal, olyan sportsikerekkel és tradíciókkal, amelyre az egész nemzet büszkén tekinthet, a korábbi sikereket elért egykori élversenyzők nem mindegyike él olyan körülmények között idős korára, amilyet sportpályafutása befejezése után megérdemelne. Erre figyel többek között a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága, és minden évben két alkalommal segélyezi a rászorulókat” – olvasható az olimpia.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik