Sportlövő ob: Péni István és Mészáros Eszter a magyar bajnok légpuskában

Vágólapra másolva!
2024.03.16. 16:16
Péni István favorithoz méltóan versenyzett (Fotó: Árvai Károly)
A favoritok sikerével zárult a puskások egyéni versenye a százhalombattai légfegyveres országos bajnokság szombati versenynapján, melyen a férfiaknál Péni István, a nőknél pedig Mészáros Eszter diadalmaskodott.

A bajnokság mindössze két héttel követte a Győrben rendezett olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot, melynek eredményei egyértelműen Péni és Mészáros sikerét vetítették előre, és a két klasszis lövő a várakozásoknak megfelelően szerepelt Százhalombattán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Eb-n ezüstérmes, egyúttal olimpiai kvótát szerző Péni István kiemelkedően teljesített. A 60 lövéses alapversenyt 632,9 körrel zárta az első helyen, majd a fináléban ha lehet, még az alapnál is jobban lőtt és 254,6 körös finálés országos csúccsal diadalmaskodott. Méghozzá hatalmas, négy körös előnnyel megelőzve a második helyezett Hammerl Somát. A bronzérmet Török Ferenc szerezte meg.

Az alapversenyben nem csupán Péni lőtt kimagaslóan, a Győrben a juniorok versenyében Európa-bajnok Kálmán Bálint ugyanis 631,6 kört ért el.

A nőknél az Eb-n a klasszikus csapatversenyben ezüst-, a kieséses rendszerűben pedig bronzérmes magyar csapat mindhárom tagja nemzetközi szintű eredménnyel zárta az alapversenyt. A legjobb közülük az Európa-bajnokságon egyéniben hatodik Mészáros Eszter volt 631,2 körrel, Dénes Eszter és Bajos Gitta pedig egyformán 630,5 körrel fejezte be a 60 lövést. A döntőben aztán Mészáros 253,2 körrel nyert aranyérmet. Az ezüstöt Dénes, a bronzot Bajos szerezte meg.

A puskások vegyescsapat számában szintén papírforma-eredmény született, azaz Péni István második aranyérmét gyűjtötte be szombaton, miután Dénes Eszterrel 16-8-ra legyőzték az aranymérkőzésen Bajos Gitta és Pekler Zalán párosát.

Férfi légpuska
1. Péni István (UTE) 254,6 kör
2. Hammerl Soma (UTE) 250,6 kör
3. Török Ferenc (Csepel TC) 227,2
Csapat
1. ZTE SK (Kálmán Bálint, Somogyi Péter, Tankovics Tamás) 1871,1 kör

Női légpuska
1. Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) 253,2 kör
2. Dénes Eszter (UTE) 251,5
3. Bajos Gitta (Erődök Városa SE) 229,8
Csapat
1. UTE (Dénes Eszter, Toma Dorina, Tarr Vivien) 1874 kör

Légpuska vegyescsapat
1. Dénes Eszter, Péni István (UTE)
2. Bajos Gitta, Pekler Zalán (Erődök Városa SE)
3. Nagybányai-Nagy Anna, Rácz Áron (BHSE)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik