Asztalitenisz: Madarász és Nagyváradi is bekerült a legszebb pontokból összeállított videóba

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 07:34
Nagyváradi Mercédesz a meccs után elárulta, gyors játékosnak tartja magát, de ez a sebesség őt is nagyon meglepte (Fotó: WTT)
A puszani vb negyedik napjának legszebb poénjaiból készült videónak két magyar szereplője is van, a kínaiak elleni mérkőzésből Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz egy-egy labdamenetét is kiválasztották.

Ahogy azt már megszokhattuk, a puszani asztalitenisz csapat-világbajnokság hétfői versenynapjának végén is összeállítottak egy videót a nap legszebb labdameneteiből. Férficsapatunk ezen a napon nem játszott, míg a nők Kína ellen álltak asztalhoz – a szervezők ebből a mérkőzésből két labdamenetet is érdemesnek találtak arra, hogy beválogassák a toplistára.

Az elsőt Madarász Dóra és Csen Meng találkozójának második játszmájából emelték ki (a videón 3:16-nál kezdődik), a kínai szervája után Madarász gyorsan védekező pozícióba szorul, s egy ideig állja a sarat, de végül ront.

A másodikat Nagyváradi Mercédesz és a világelső Szun Jing-sa összecsapásának második szettjéből választották (a videón 3:57-nél kezdődik), Nagyváradi szervája után fonák kontracsata alakul ki, a kínai sebességével azonban csak egy ideig tudja felvenni a versenyt a magyar játékos.

Aki nem látta teljes egészében a kínaiak 3:0-s sikerével záruló mérkőzést, e két labdamenetből is leszűrheti, mekkora volt a különbség a két együttes között – tegyük gyorsan hozzá, az ázsiaiak szinte a világ összes válogatottjával szemben legalább ekkora fölényben vannak.

Kedden, a csoportkör utolsó fordulójában mindkét csapatunk asztalhoz áll. Magyar idő szerint 9 órakor kezdődik női együttesünk találkozója Üzbegisztán ellen, s ha nyer – a papírforma ezt ígéri – továbbjut a legjobb 24 közé. A férfiaknak sokkal nehezebb dolguk lesz, magyar idő szerint 12 órakor Belgium ellen játszanak igazi ki-ki meccset, a győztes itt is a legjobb 24 közé jut.

A világbajnokság harmadik napjának legszebb labdameneteiből készült összeállítás az alábbi linken tekinthető meg:

EMLÉKEZTETŐ
56. ASZTALITENISZ CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
Nők. 1. csoport
Kína–Magyarország 3:0
Csen Meng–Madarász Dóra 3:0 (5, 3, 3)
Szun Jing-sa–Nagyváradi Mercédesz 3:0 (2, 5, 2)
Vang Ji-ti–Bálint Bernadett 3:0 (8, 5, 6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik