Boksz: ki lesz a vitathatatlan bajnok? Bejelentették a Fury–Uszik meccset!

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.17. 12:17
null
Fury (balról) és Uszik egymásnak feszült a sajtótájékoztatón (Fotó: Getty Images)
A csütörtök esti sajtótájékoztatón hivatalosan bejelentették Tyson Fury és Olekszandr Uszik összecsapásának időpontját. A WBC nehézsúlyú brit világbajnoka és a WBO, a WBA, a IBF, a IBO öveket birtokló ukrán sportoló február 17-én mérkőzik meg egymással a szaúdi Rijádban.

 

A mérkőzés győztese lesz a nehézsúly első vitathatatlan bajnoka Lennox Lewis óta, aki 1999 és 2000 között birtokolta ezt a címet. A 35 éves Tyson Fury és a 36 éves Olekszandr Uszik eredetileg december 23-án bokszoltak volna egymással, de a brit ökölvívónak időre van szüksége a felépüléshez a Francis Ngannou elleni nagy port kavart győzelme után – mint ismert, a brit ökölvívó október 28-án padlóra került az egykori UFC-bajnok ellen.

A Londonban tartott sajtótájékoztatón a két főszereplő is megszólalt. „Uszik, futhatsz, de a »Cigánykirály« eljön érted. Ez az én korszakom, a te időd lejárt. A hibátlan rekordod és az öveid az enyémek lesznek” – üzente ellenfelének Fury.

„Nekem nem célom van, hanem utam. És az én utam neve a »Vitathatatlanság«. Ezért akartam ezt a mérkőzést. Amikor megszólal a gong, tűzbe borítom a szorítót” – idézte Uszikot a Profiboksz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik