Asztalitenisz: Szőcs egyetlen európaiként nyolcaddöntős a ljubljanai WTT-versenyen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 21:51
null
Szőcs Bernadette Ljubljanában azt a formáját mutatja, amit a krakkói Európai Játékokon láttunk tőle (Fotó: WTT)
A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette a krakkói Európai Játékok megnyerése után a WTT-sorozat ljubljanai star contender versenyén is remekel, két fontos győzelemmel már a legjobb 16 között van.

A magyar válogatottból a ljubljanai WTT-versenyen induló Majoros Bence, Ecseki Nándor, Bálint Bernadett hármasból már senki sincs versenyben, a román színekben szereplő Szőcs Bernadette (világranglista-17.) viszont két remek győzelemmel már nyolcaddöntős. A marosvásárhelyi klasszis a főtábla első fordulójában ázsiai ellenfelet kapott, a tajvani Csen Szu-jünek (35.) világbajnokságról, világkupáról, sőt Ázsia-bajnokságról is van csapatban bronzérme, 2018 februárjában a 11. helyen jegyezték, szóval nem ő volt a legkönnyebb nyitókörös vetélytárs. Szőcs azonban ott folytatta, ahol a múlt héten az Európai Játékokon abbahagyta – egyesben és csapatban is aranyérmet szerzett, vegyes párosban pedig a harmadik helyen zárt –, s három játszmában elintézte a tajvanit.

Ezt követően Adriana Díaz (13.) következett, a Puerto Ricó-i játékos egy évvel ezelőtt top 10-es asztaliteniszezőnek számított, és most sincs messze ettől, ami azt is jelenti, hogy a legjobb ázsiaiakat leszámítva mindenkire veszélyes. Szőcs számára nem is volt sétagalopp a találkozó, az előző összecsapástól eltérően ezt nem is tudta három játszmában lezárni, sőt nagyon meg kellett izzadnia a győzelemért, de persze a 3:2-es siker pont ugyanúgy továbbjutást ért, mint korábban a 3:0. Szőcs ezzel már a legjobb 16 között van, mégpedig egyetlen európai női asztaliteniszezőként. A pénteki nyolcaddöntőben az indiai Manika Batra (36.) ellen áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, LJUBLJANA
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért:

Szőcs Bernadette (romániai)–Csen Szu-jü (tajvani) 3:0 (8, 5, 7)
A 16 közé jutásért:
Szőcs–Díaz (Puerto Ricó-i) 3:2 (9, –6, 7, –4, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik