Vívás: Kun Anna bronzérmes a fudzsejrai vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
2023.05.20. 16:00
null
Fotó: Dömötör Csaba, archív
Lassan hozzászokunk, hogy Kun Anna minden versenyről éremmel tér haza: szombaton a fudzsejrai vk-viadalon ért oda a harmadik helyre.  

 

Valójában május első hétvégéjén lepődtünk meg, nem most: akkor ugyanis Caliban, a párbajtőrözők Grand Prix-viadalán Kun Anna nem jutott a 16 közé, márpedig a tataiak versenyzőjétől az elmúlt másfél évben azt szoktuk meg, hogy rendre ott van a versenyeken a nyolcas táblán – mi több, a dobogón.

Egyébként Caliban is mindössze egyetlen tussal kapott ki Plásztán Attila tanítványa, szombaton pedig helyre is állt a világ rendje, hiszen Kun Anna magától értetődő módon menetelt előre a kvalifikációs vk-viadalon: oldott meg nehéz helyzeteket, fordított több tusos hátrányból, így újra a legjobb négy között „találta” magát.

Az elődöntőben a világranglistát vezető dél-koreai Kong Man Vaj Vivien ellen köthetett be jelenlegi legjobbunk, s ellenfele igazolta is, hogy nagyszerű párbajtőröző – megtette ezt egyébként az asszóban Kun Anna is, hiszen vert helyzetből kezdett kapaszkodni a végén, ám ezúttal a döntőbe jutás nem sikerült.

A bronzérem remek teljesítmény, már csak az kellene, hogy vasárnap a csapatversenyen is valami szépet alkossanak a lányok.

VÍVÁS
VILÁGKUPAVERSENY, FUDZSEJRA
Párbajtőr. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért:
Kun–Bozza (olasz) 15:12, Muhari–Luty (francia) 15:13, Rizzi (olasz)–Kardos 15:7. A 16 közé jutásért: Kun–Brunner (svájci) 15:11, Szato (japán)–Muhari 15:13. Nyolcaddöntő: Kun–Kang Joung Mi (dél-koreai) 15:7. Negyeddöntő: Kun–Moellhausen (brazil) 15:10. Elődöntő: Kong Man Vaj Vivien (dél-koreai)–Kun 15:11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik