Cselgáncs-vb: Pupp Réka bravúrral a nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2023.05.08. 13:15
null
Pupp Réka (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az 52 kilogrammos Pupp Réka bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.



A nyolcfős magyar küldöttség első dzsúdósa a vb második napján lépett tatamira, s az Atomerőmű SE versenyzője alaposan megvárakoztatta az érte szurkolókat. A 26 éves Pupp – aki mindhárom idei Grand Slamén dobogóra állt – ugyanis a világranglista ötödikjeként kiemelt volt, így csak a 32 között csatlakozott be a küzdelmekbe a 2-es szőnyeg 26. meccsén. Ellenfele a belga Charline Van Snick volt, akit eddigi hat összecsapásukon csak egyszer tudott megverni. A 32 esztendős rivális komoly érmekollekcióval büszkélkedhet, mivel olimpiai és világbajnoki harmadik helye mellett kétszeres Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

Hetedik összecsapásuk 8. másodpercében a belga egy fejenátforgatásra máris vazaarit kapott, ám a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa egy perccel a vége előtt egy belső combdobással kiegyenlített. Az aranypontig tartó hosszabbításból 47 másodperc telt el, amikor a lila hajú Van Snick passzivitásért megkapta harmadik intését, ami már a leléptetését jelentette.

Pupp nyolcaddöntős ellenfele az ausztrál Tinka Easton lesz.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik