Cselgáncs-vb: Pupp Réka bejutott az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2023.05.08. 14:58
null
Pupp Réka (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az 52 kilogrammos Pupp Réka bejutott az elődöntőbe hétfőn a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

 

Az Európa-bajnoki harmadik paksi dzsúdós a belga Charline Van Snick után, a 16 között az ausztrál Tinka Eastonnel csapott össze, pályafutása során először. A katari találkozó mindössze 38 másodpercig tartott, amikor Braun Ákos tanítványa egy földharc során fojtást kezdeményezett, amelyet Easton kétségbeesetten lekopogott - jelezve, hogy feladja a küzdelmet.

Pupp Rékára két győztes mérkőzés után, a nyolc között az olimpiai ezüst- és bronzérmes olasz Odette Giuffrida várt, akitől kikapott eddigi két találkozójukon. A 28 éves klasszis ötkarikás sikerei mellett Európa-bajnok lett 2020-ban.

Harmadik összecsapásuk négyperces alapideje nem hozott értékelhető akciót, a 26 éves magyar valamivel frissebben mozgott, ezt jelezte, hogy őt egyszer intették, riválisát viszont kétszer. Az aranypontig tartó hosszabbításból két perc telt el, és mivel Giuffrida ekkor sem talált fogást Puppon, megkapta harmadik figyelmeztetését is, ami a leléptetését jelentette.

Braun Ákos tanítványa a négy között a kétszeres Ázsia-bajnok üzbég Dijora Keldijorovával találkozik.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik