Csupasport: fekvenyomás két mázsával

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 08:32
null
Kubatov Géza aranyérem-esélyesként indul a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon (Csupasport)
Kubatov Géza országos csúcsa nemzetközi viszonylatban is figyelemre méltó, így aranyérem-esélyesként indul a nyári, hazai rendezésű Eb-n.

 

Országos csúccsal nyerte meg a Vésztőn rendezett raw, azaz speciális ruha nélküli fekvenyomó országos bajnokságot Kubatov Géza a 105 kilogrammosok mezőnyében. A bajai Sugó Power versenyzője 225.5 kilogrammos teljesítménnyel bizonyult a legjobbnak, ezzel bekerült az augusztusi győri Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottba.

„Tizennégy éves koromban kezdtem edzőterembe járni, és néhány év elteltével már százhatvan kilogrammot emeltem meg, ami a felnőttek között is kiemelkedő eredménynek számított – emlékezett vissza a kezdetekre. – Egyszer edzés közben megpillantottam egy plakátot, amelyen egy erőemelő-versenyt hirdettek. Ekkor körülbelül tizenhat lehettem, és úgy döntöttem, elindulok. Utólag visszagondolva csak azt mondhatom, jó döntés volt, hiszen összetettben második helyezést értem el a felnőttek mezőnyében. Ezt követően meghívást kaptam több viadalra is, ekkor még mind a három fogásnemben versenyeztem. Nem sokkal később meghívtak a kiskunhalasi fekvenyomókupára, és tulajdonképpen ekkor kezdődött a fekvenyomó-karrierem.”

Számos amatőr versenyen elért sikere után felfigyeltek a klub nélküli sportolóra, aki 28 éves korában Jánoshalmára igazolt, majd kilépett a nemzetközi porondra is.

Az Európa-bajnokságokon eleinte csupán a legjobb tíz közé fért be, élete első világbajnokságán pedig kiesett, mert rossz taktikát választott. Nem sokkal később eljött az átütő siker: 2011-ben aranyérmet szerzett a csehországi Európa-bajnokságon a 83 kilogrammosok között a felnőttek nyílt versenyében, később második lett az olaszországi kontinenstornán. Ígéretesnek tűnő karrierje azonban hirtelen megtorpant, ugyanis külföldön vállalt jól fizető hentesmunkát, ami miatt két évet kihagyott. A rövid kitérő után 2014-ben Bajára igazolt, és újra sportolóként járta a különböző versenyeket.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik