Cselgáncs-vb: Pupp Réka kikapott Sisime Ajtól a 3. körben

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 13:40
null
A legjobb 8 közé jutásért búcsúzott el Pupp Réka a budapesti cselgáncs-világbajnokság küzdelmeitől (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
A 3. körben, a legjobb 8 közé jutásért búcsúzott el Pupp Réka a budapesti cselgáncs-világbajnokság küzdelmeitől.

 

Az ágán a világranglista harmadik, világbajnok Sisime Aj várt rá. A japán dzsúdós egy vazari értékű balra combdobással nyerte meg a mérkőzést, így az Atomerőmű Európa-bajnoki bronzérmese befejezte a versenyt.

Braun Ákos tanítványa olimpiai kvótát érő helyen fejezte be a kvalifikációs sorozatot, így készülődhet a júliusban kezdődő játékokra.

„A lengyel elleni mérkőzésre még megilletődötten álltam oda, hiszen nagyon sokan kijöttek szurkolni nekem, és ezért kicsit izgultam az elején, de aztán kitisztult a fejem és egy kiegyenlített, nehéz mérkőzésen győztem le őt. Az orosz elleni folytatásban már az első fogásoknál megéreztem, hogy erősebb és stabilabb vagyok, és az eddigi párharcainktól eltérően most könnyedebben tudtam nyerni, mert egy jó befordulást követő összekapaszkodásunk után beleakadt egy fojtásba. Gondoltam, ekkora ziccert nem lehet kihagyni, így izomból húztam és addig nem engedtem el, amíg a bíró ki nem mondta az ippont. A legjobb nyolc közé jutásért ismét a japán Sisimével hozott össze a sorsolás, 2019-ben Tokióban is vele kellett küzdenem. Nincs bűntudatom, mert mindent beleadtam ebbe a mérkőzésbe, sőt, úgy álltam oda, hogy akár meg is verhetem őt. Két esztendővel ezelőtt még az a Pupp Réka voltam, aki azt mondta magában: erős ellenfelek ellen nem szégyen kikapni. Most az a Pupp Réka vagyok, aki úgy megy fel a szőnyegre, hogy bárkit le tud győzni. Fizikailag és fejben is rengeteget fejlődtem. Bízom benne, hogy ennek az előrelépésnek az olimpián meglesz az eredménye” – értékelte a szereplését Pupp Réka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik