Megkerestük napjaink egyik legjobb táplálkozástudományi szakemberét, hogy mit javasol azoknak, akik változtatni szeretnének étkezésükön. Zsigovits Angelika Szombathelyről indult, fél évet Valenciában tanult, majd a budapesti Semmelweis Egyetemen végzett mesterképzést táplálkozástudományi szakon.
„Már egészen kiskorom óta figyelek arra, hogy hogyan táplálkozom – mondta Zsigovits Angelika táplálkozástudományi szakember. – Otthon, Szombathelyen is téma volt az egészséges táplálkozás, amikor még a szüleimmel éltem. Akkor még szakmailag nem értettem hozzá, de amint elkezdtem a szombathelyi egyetemen a rekreációszervező szakot, tudatosult bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Ott még nem sok olyan tantárgy volt, ami a táplálkozásra irányult, de kétezertizenkettő januárjában Erasmus-ösztöndíjjal kikerültem fél évre Valenciába, ahol írtam egy tanulmányt, amelyben a magyar és a spanyol egészség-magatartást hasonlítottam össze, s nagy figyelmet szenteltem a táplálkozásnak. Spanyolországban éppen akkor volt nagyon népszerű a mediterrán diéta, és megtapasztaltam, mely pontokban egészségesebbek a spanyolok. Színesen táplálkoznak, sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, nagyon sok egészséges étellel ismerkedtem meg. Miután hazajöttem, júniusban lediplomáztam Szombathelyen, és eldöntöttem, ezzel szeretnék foglalkozni. Elkezdtem pénzt gyűjteni a budapesti élethez, és közben Szombathelyen elvégeztem a személyiedző-képzést. Kétezertizenháromban a fővárosba költöztem, és elkezdtem a Semmelweis Egyetemen a táplálkozástudomány mesterképzést.”
A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.