Birkózás: elhalasztják a budapesti európai olimpiai kvalifikációt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 18:28
A koronavírus-járvány terjedése miatt a elhalasztják a budapesti európai olimpiai kvalifikációt – olvasható a Magyar Birkózószövetség közleményében.

„A koronavírus-járvány kapcsán hazánkban felállított operatív törzs javaslatára Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet elrendelésének részeként hozott intézkedések értelmében betiltja a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket. Ebbe a körbe tartozik a BOK-csarnokban március 19. és 22. közötti időpontra tervezett európai olimpiai kvalifikáció” – olvasható a kommünikében. „A koronavírus-járvány kapcsán hazánkban felállított operatív törzs javaslatára Magyarország kormánya úgy döntött, hogy a rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet elrendelésének részeként hozott intézkedések értelmében betiltja a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket. Ebbe a körbe tartozik a BOK-csarnokban március 19. és 22. közötti időpontra tervezett európai olimpiai kvalifikáció” – olvasható a kommünikében.

„A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) illetékesei, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, konzultáltak a nemzetközi szövetség (UWW) szerb elnökével, Nenad Laloviccsal, s végül közösen a halasztás mellett döntöttek. Az MBSZ kifejezte szándékát a rangos viadal későbbi, április-májusi megrendezésre, természetesen a járványhelyzet aktuális ismeretében, s értesítette az érintett országok szövetségeit.A további hazaibirkózóversenyek sorsáról rövidesen döntés születik.”

Az idei kontinentális selejtezők közül az amerikai most kezdődik Ottawában, az európai előtt az ázsiait és az afrikai/óceániait már elhalasztották. Az április végi szófiai utolsó világselejtező a tervek szerint júniusra tolódna, hogy a földrészek előtte megrendezhessék a maguk kvalifikációját.

A tavalyi nur-szultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő már kvótát szerzett a tokiói olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik