Cselgáncs-vb: Csoknyai a vigaszágon, Ungvári Attila búcsúzott

R.B.B. R.B.B.R.B.B. R.B.B.
Vágólapra másolva!
2017.08.31. 13:55
Csoknyai László az első magyar, aki bejutott a délutáni programba, ahol a vigaszágon a bronzéremért küzdhet, míg Ungvári Attila a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A negyeddöntőbe jutásért – ami eddig egyik magyarnak sem sikerült ezen a vb-n – a cseh Ivan Petr ellen lépett szőnyegre Csoknyai László, s ezúttal is meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő. Jól védekezett, aztán amikor ott volt a lehetőség, élt vele, vazaarit érően dobta el riválisát, s előnyét meg is őrizte a meccs végéig, így bejutott a legjobb nyolc közé. Ott a német Alexander Wieczerzak várt rá, aki a Eb-címvédő orosz Alan Hubecovot és az olimpiai bronzérmes kanadai Antoine Valois-Fortier-t is legyőzte a nap folyamán.Csoknyai László, s ezúttal is meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő. Jól védekezett, aztán amikor ott volt a lehetőség, élt vele, vazaarit érően dobta el riválisát, s előnyét meg is őrizte a meccs végéig, így bejutott a legjobb nyolc közé. Ott a német Alexander Wieczerzak várt rá, aki a Eb-címvédő orosz Alan Hubecovot és az olimpiai bronzérmes kanadai Antoine Valois-Fortier-t is legyőzte a nap folyamán.

És aztán sajnos Csoknyait is, akinek egyébként is kellemetlen alakult a meccs, mivel az elején a német úgy fogta meg a kabátját, hogy közben a magyar dzsúdóst is eltalálta, aki elharapta a nyelvét. Persze így is hatalmas elánnal küzdött tovább, már úgy tűnt, jön a hosszabbítás, amikor az utolsó másodpercben a német eldobta Csoknyait, aki ezzel a elődöntő helyett a vigaszágon küzdhet a bronzéremét.

„Az én hibám volt, elbambultam – mondta bosszúsan Csoknyai László. – A nyelvemmel nincs semmi gond, most fáj, de ez nem akadályozhat meg semmiben, a gyerekek is el szokták harapni, van ilyen. Felszívom magam a vigaszágra, ott szeretnék további jó eredményeket elérni”

Csoknyai László: Szívom magam, a délutáni programra összeszedem magam


Miközben Csoknyai László nyilatkozott, Ungvári Attila már a tatamin volt a nyolcaddöntőben az olimpiai ötödik, korábban kétszer legyőzött olasz Matteo Marconcinivel szemben. Az olasz már az első percben vazaarit ért el, véletlenül ráült Ungvári lábfejére, s mivel nem tudott szabadulni, oldalra dőlt, a dobásért pedig járt egy vazaari. Utána már kockáztatni kellett, de sajnos nem jött össze a fordítás, a ceglédi dzsúdós búcsúzott.

„Verhető lett volna az olasz, látszott, hogy nagyon jól felkészült ellenem, tavaly is jó formát mutatott, de ettől függetlenül meglehetett volna a meccs, ha az elején nincs az a semmilyen vazaari – szomorkodott Ungvári Attila. – Amíg tudtam, próbáltam nyugodt maradni, de az utolsó percben már rohanni kellett az eredmény után, ráléptem még egy vazaarira, bár az már nem osztott, nem szorzott, hogy egy vagy két vazaarival kapok ki, mindent meg kellett próbálni. Sajnálom, hogy pont azon a meccsen kaptam ki, amelyen azt éreztem, hogy a legjobban megy a mozgás. Óriási a közönség, nem ezt akartam visszaadni nekik ezért a fantasztikus szurkolásért. Csalódott vagyok.”

Ungvári Attila: Csak magamat okolhatom...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik