Kép: szépek, ügyesek, van köztük magyar, és az olimpia a céljuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.18. 14:20
null
Rúdtánc az olimpián? (Fotó: Reuters)
Bár a rúdtáncra sokan még mindig nem tekintenek teljes körű sportágként, a Nemzetközi Rúdtáncszövetség ezen szeretne azzal változtatni, hogy egy speciális kérvényt nyújtott be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

A Nemzetközi Rúdtánc Szövetség ugyanis szeretné, ha a rúdtáncot hivatalosan is teljes körű sportágként ismernék el és szerepeljen az olimpiai játékok programjában. A szövetség albizottsága az elmúlt öt hónapban csak ezen a kérelmen dolgozott, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is aláírt.

MAKING IT LK EASY Camilla Haukas & Steivor Andersen of NorwayAt the 2016 World Pole Sports Championships www.polesports.org #teamnorway #doubles #poledoubles #doublepole #poletwins #ipsf #wpsc @camillahs_pole @steivorpolefit

„Kemény és komoly sport lett. A rúdtáncos minden izmát használja, ez pedig nagyon nagy erőfeszítést igényel. Amikor ezek a lányok elkezdték ezt a sportot, nagyon vékonyak voltak, de mostanra a legtöbben hihetetlenül izmosak. A sikernek sok fontos tényezője is van, többek között az erő, a rugalmasság és a koreográfia. Csak rendkívül kemény és alapos felkészülés után lehet valaki igazán eredményes ebben a sportban” – mondta KT Coates, a szövetség elnöke, aki korábban maga is rúdtáncos volt.

IT'S DOUBLE WORLD CHAMPION DAY!Two times World Champion BERNADETT FLOCH from HUNGARY is the only JUNIOR athlete to win the World Pole Sports Championships consecutively in 2013 and 2014! Thank You Bernadett #bernadettfloch #polekids #kidspole #youthpole #ipsf #wpsc


A sportvezető hozzátette, hogy a szövetség jövőre megrendezi az első para pole sport világbajnokságot is, ezzel jelezve, hogy a paralimpián is részt kívánnak venni, ha a NOB is így dönt, illetve egy ötéves program keretében a sportolókkal együtt bővítik a kategóriákat, hogy a rúdtánc még gyorsabban fejlődjön.

A szervezetnek jelenleg 22 tagországa – köztük Magyarország is – van, de Coates ezt a számot szeretné 40-re emelni a következő év végéig. A szövetség 2012 óta világbajnokságot is rendez, a legutóbbi, londoni viadalon 150 versenyző mérte össze tudását. Magyar sikernek is örülhettünk, miután a 15-17 évesek versenyében Janzer Szonja aranyérmes lett.

JANZER SZONJA VILÁGBAJNOKI GYAKORLATA

ÍME, A KÉRVÉNY!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik