EJ: 200-on négy kajak-kenu egységünk már döntős

Vágólapra másolva!
2015.06.15. 12:25
Délután a 200 méteres előfutamokat rendezték meg a Bakiban zajló Európai Játékokon. Az öt versenyszámból négyben a mieink egyből a döntőbe kerültek, csak Dudás Miklósnak kell túlóráznia délután.

A délelőtt négyesben már EJ-címet szerző Kozák Danuta csak annyit adott ki magából, amennyire feltétlenül szükség volt, így is futamgyőztes lett, amivel közvetlenül a fináléba jutott.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Totka Sándor, illetve Molnár Péter alkotta férfi kajak kettesünk ugyan a második helyre szorult a német Ronald Rauhe és Tom Liebscher előtt, de a párosoknál az első három hely egyike is elég a fináléhoz.

A délután legkellemesebb meglepetését Hajdu Jonatán okozta, aki gyakorlatilag az utolsó pillanatban került be a csapatba, ám futamgyőztesként ő is biztosította helyét a kenu egyes döntőjének mezőnyében.

A legkellemesebb után következett a legkellemetlenebb, mert két délelőtti EJ-bajnok, Kárász Anna és Vad Ninetta világbajnoki címvédőként is csak a harmadik lett futamában. Szerencséjükre ez a helyezés is döntőt ért.

Csak Dudás Miklósnak nem volt ilyen mázlija, ő nagyon nehéz futamba került, de így is második lett a kajak egyeseknél, neki azonban ez nem volt elég közvetlenül a döntőhöz. Még délután, magyar idő szerint háromnegyed kettőkor elődöntőznie kell a fináléért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik