Cselgáncs: vk-dobogón az Ungvári testvérek Miamiban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 09:10
Miamiban léptek szőnyegre az Ungvári testvérek a Pan-American Open sorozatba (a régi vk-versenyeket váltották fel ezek a kontinentális megméretések) tartozó cselgáncsviadalon, és Attila (81 kg) ezüst-, Miklós (73) pedig bronzérmet szerzett.

A Közgép-Ceglédi VSE dzsúdósai az amerikai kontinensről öt ország cselgáncsozóival találkoztak, s közülük négy képviselői a két európai versenyzővel együtt a legyőzöttek listájára kerültek, egyedül az egyesült államokbeli dzsudokákkal nem bírtak a mieink.

Ungvári Attila előbb a karibi térség bajnoki címét megszerző Fausto Biviecát, majd a legjobb dél-amerikai 81 kilós címét birtokló Fernando Salazart verte meg (őt már harmadszor pályafutása során), sőt a brazil Dennis Barbosa is meghajolt a magyar dzsúdós előtt. A fináléban aztán érkezett a pánamerikai bajnok, Hungária-kupa-5. (2011) Travis Stevens, s egy vazarival megszerezte a végső győzelmet.

Az idősebb, de alacsonyabb súlycsoportban tatamira lépő Ungvári Miklós a negyeddöntőben futott össze amerikai riválissal, s a 20 esztendős, junior vb-7. Everet Desilets ipponnal győzött, utána viszont Ungvári már nem hibázott, karrierje során harmadszor győzte le a Nemzetközösségi Játékok idei ötödikjét, Patrick Dawsont, a bronzért pedig a kanadai Alexis Morin-Martelt verte meg.

PAN-AMERICAN OPEN, MIAMI
FÉRFIAK (A MAGYAROK EREDMÉNYEI)
73 KG

1. forduló: Ungvári Miklós erőnyerő
2. forduló: –Bessi (monacói) 10:0
Negyeddöntő: –Desilets (amerikai) 0:10
A vigaszágon. 1. forduló: –Dawson (brit) 10:0
A 3. helyért: –Morin-Martel (kanadai) 10:0
81 KG
1. forduló: Ungvári Attila erőnyerő
2. forduló: –Bivieca (dominikai) 10:0
Negyeddöntő: –Salazar (chilei) 1:0.
Elődöntő: –Barbosa (brazil) 10:0
Döntő: –Stevens (amerikai) 0:7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik