Torna Eb: Makra Noémi ugrásban döntőbe jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.15. 20:50
Makra Noémi ugrásban finalista a női tornászok szófiai Európa-bajnokságán, a magyar csapat végül a 13. helyen végzett a csapatok versenyében.

A Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Romhányi Eszter és Tóth Boglárka alkotta magyar együttes az elmúlt évek eredményeihez hasonlóan a 13. pozíciót érte el a 26 csapatból.

Egyéni teljesítmények tekintetében Makra Noémi emelkedett ki, aki ugrásban a hetedik helyen került be a vasárnapi döntőbe. Ezen az Európa-bajnokságon hivatalosan nem hirdetnek egyéni összetett eredményt, de kiadják a végeredményt: Makra az előkelő 6. helyet érte el a 42 versenyzőből.

„Felemás érzéseim vannak, a korlát rontás miatt nagyon el vagyok keseredve, az ugrás döntőnek viszont nagyon örülök, még engem is meglepett – értékelt Makra Noémi. – Az edzések nagyon jól mentek itt az Eb-n, egyszerűen nem tudom, mi történt korláton, olyat rontottam, amit még soha életemben, még edzésen sem, nagyon sajnálom. A gerenda is lehetett volna jobb és a talaj is. Több szeren is szerettem volna finálét, most így sikerült, mindenesetre az ugrásnak örülök, hiszen nincs is olyan nagy anyagerőm. Az pedig kifejezetten örömmel tölt el, hogy egyéni összetettben hatodik lettem, hiszen tavaly tizenegyedik voltam, így öt helyet léptem előre."

„Maradt hiányérzetem, jobb eredményre számítottam – kommentálta a történeteket Altorjai Sándor csapatvezető. – Mindenki hibázott, kisebb-nagyobb rontások voltak, de őszintén szólva hozzáállásban is többet vártam. Makra Noémi peches napot fogott ki, nüánszokon múlt minden, a korlátja miatt mi is el vagyunk keseredve. Az viszont mindenképpen biztató, hogy döntős ugrásban, és hogy az Eb honlapján is külön kiemelik, a bírók pedig nagyon pozitívan nyilatkoznak róla, márpedig ez egy pontozásos sportág. A többieknél mindenképpen ki kell értékelni a szakmai teljesítményt és az emberi hozzáállást is."

Folytatás pénteken a juniorok egyéni összetett döntőjével, ahol Kovács Zsófia és Dévai Boglárka érdekelt.

A magyarok pontszámai
Böczögő Dorina: ugrás 13.700, felemáskorlát 11.266, gerenda 11.300, talaj 12.866, összetett 49.132
Csillag Tünde: ugrás 13.833, felemáskorlát 12.400, gerenda 12.133, talaj 11.833 , összetett 50.199
Makra Noémi: ugrás 13.983, felemáskorlát 13.400, gerenda 13.883, talaj 13.525, összetett 54.741

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik