Olimpikonok is rajthoz állnak a jubileumin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.22. 15:07
null
Olimpikonok is indulnak a Borvidék Félmaratonon
Olimpikonjaink közül Kovács „Kokó" István, Kozmann György és Vári Attila pályafutása lezárását követően sem szakadt el a sporttól. Szervezőként, vagy indulóként rendszeres résztvevői futóversenyeknek. Májusban az 5. Borvidék Félmaratonon is összefuthatunk velük! (x)

A három kiváló sportember erről a közelmúltban a Bodri Pincészetben tartott prezentáción beszélt, amelyre a Borvidék Félmaraton főszervezői, Márkus István és Csillag Balázs invitálták őket, valamint az egyik legnépszerűbb vidéki futóverseny leendő és hűséges támogatóit. Az est során az is kiderült, hogy két amatőr futó, a fővédnökséget vállaló Koller Attila, a Tolnatej Zrt. vezérigazgatója és Eszterbauer János, a borászok céhe elnöke is teljes mellszélességgel a rendezvény mögött áll.

A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó Vári Attila, az ősszel a New York Marathont teljesítő, olimpiai- és világbajnok ökölvívó, Kovács „Kokó” István és a csapatban már a Bécs-Budapest Szupermaratonon is rajthoz álló, olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus, Kozmann György is ott lesz a szekszárdi történelmi borvidék völgyeiben-hegytetőin kanyargó viadalon. Előbbi egy váltó tagjaként, utóbbiak egyéniben vállalkoznak a futásra. Az ötödik félmaraton a szervezők ígérete szerint keményebb lesz, mint eddig bármikor: erről a 23 kilométeres táv mellett a csaknem 600 méteres szintkülönbség „gondoskodik”. A jubileumi versenyt május 10-én rendezik, az előnevezés azonban már heteken belül elindul a www.borvidekfelmaraton.huoldalon.

A Borvidék Félmaraton szervezői a szekszárdi erőpróba sikerén felbuzdulva – újabb futóversenyek rendezésén munkálkodnak. A már ugyancsak országosan ismert Bonyhád-Bátaszék félmaraton mellett a még hosszabb távok szerelmeseinek is igyekeznek kedvezni. A felkészülés jegyében jöhet egy tél végi, kora tavaszi „forralt borvidék” terepmaraton, de a Gemenc szépségére építve terveznek egy Baja-Szekszárd bike&run viadalt is, amelyet párban, felváltva kerékpáron és futva kell teljesíteni. Akinek a 42 km is kevés lenne, az a Duna túlpartját is bejáró, 81 km-es ultramaratonon tesztelheti felkészültségét 2014 nyarán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik