Modern Mikulások

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 10:16
null
Gergely István a Motoros Mikulás-akciók résztvevője (Fotó: MTI)
Egyre többen rájönnek, az igazi ajándék az, amelyért nem vár senki viszonzást, amelyet érdek nélkül ad valaki, legyen az pénz, ruha, gyógyszer, munka, idő. És úgy lesz igazán szép, ha a jótevő titokban ad, nem hirdeti tettét, nem kér hozzá nyilvánosságot. Megannyi igaz embernek, sportolónak nem ismerjük a jótetteit, néhányat viszont példaképpen bemutathatunk, hogy aki akar, mennyiféleképpen segíthet másokon. Íme, az Év sportolója 2012 választás legkaritatívabb sportoló kategóriájának jelöltjei!

Gergely István, a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdakapus a Motoros Mikulás-akciók résztvevője, kórházban fekvő gyerekeknek juttat el ajándékokat, az egészségeseknek pedig ingyen tart edzéseket. A világbajnok evezős, Hirling Zsolt a kovásznai gyermekotthonnak szervezett gyűjtéseket, önkéntesként dolgozott egy kenyai árvaházban, Budapesten pedig padokat festett. Válogatott labdarúgóink közül Huszti Szabolcs és Juhász Roland fejenként egymillió forinttal támogatta a Gyermekkor Alapítványt, a Madarász utcai Gyermekkórházat pedig dedikált labdákkal, illetve gyógyászati berendezésekre fordítandó pénzzel. Koltai Tamás a gyermekek étkeztetéséből veszi ki a részét, és nem rangon aluli neki élelmet osztani.

Olimpiai bronzérmes kenusunk, Kozmann György tehetséges gyerekek sportolását segíti, de a dunántúli vörösiszap-katasztrófa is megérintette, ezért szervezett gyűjtést az áldozatoknak. Hétszeres Európa-bajnok asztaliteniszezőnk, Tóth Krisztina csőd szélére került vagy anyagi gondokkal küzdő egyesületeket támogat felszerelésekkel, a környezetért pedig ő is festéssel tesz valamit, motívumokkal és sportszimbólumokkal díszítve az Erzsébet téri padokat. A szintén asztaliteniszező londoni olimpikon, Zwickl Dániel nevelőegyesülete megsegítését tartotta szem előtt, de ha kell, rászorulóknak ruhát gyűjt, vagy régi ruháival, sóval, liszttel, cukorral gazdagítja a Mikulás-gyárat.

Olvasóink az évsportoloja.hu oldalon nézhetnek utána részletesebben, közülük kik hogyan veszik ki a részüket abból, hogy Magyarország és a világ élhetőbb, szebb legyen. Ezen a honlapon választhat az olvasó, hogy közülük kinek a tevékenységét tartja a legkedvesebbnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik