Úszás: az augusztusi Eb-n 5+1 euróba kerül a legolcsóbb belépő

Vágólapra másolva!
2010.04.14. 15:34
Címkék
Elnökségi ülést tartott a Magyar Úszószövetség, amelyen kiemelt témaként szerepelt az augusztusi Európa-bajnokság jegyárainak véglegesítése, valamint a szingapúri ifjúsági olimpiai csapat kijelölése – adta hírül a szövetség.

Güttler Károly ifjúsági szövetségi kapitány tájékoztatta az elnökséget, mely szerint a küldöttség csak három nappal az esemény rajtja előtt utazhat ki Szingapúrba, minthogy a NOB koordinálja és fedezi a csapatok mozgatását – így viszont nehézzé válhat az akklimatizálódás. Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke, a MOB alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a MOB-tól független ez a döntés – egyszersmind felvetette, hogy önerőből egy esetleges malajziai tartózkodással netán megoldható lenne a kedvezőbb akklimatizálódás; viszont ez olyan terhet róhat a versenyzőkre – a várakozás megsokszorozódik velük szemben –, amelyet tizenévesek esetében érdemes fontolóra venni. Az elnökség végül úgy döntött, a felkészülést kell úgy alakítani, hogy az időeltolódás leküzdhető legyen. S akik ott lehetnek az első ifjúsági olimpián: Bernek Péter, Biczó Bence, Szána Zsombor, Zámbó Balázs, Ambrus Diána, Kapás Boglárka, Olasz Anna és Pucz Ágnes.

Ezután az augusztusi Európa-bajnokság jegyárairól készített előterjesztést fogadta el a vezérkar. Eszerint az úszóviadalokra három árkategóriában válthatók belépők: 11+1, 7+1 és 5+1 euróért (a plusz egy euró a UNICEF afrikai jószolgálatához történő hozzájárulás, mely általánossá vált az utóbbi időszak kontinens-viadalain). Azaz a legolcsóbb jegy kb. 1600 forintba kerül – ha pedig valaki bérletet vált, az összességében féláron juthat be valamennyi fináléra. Fontos, hogy ezeket az árakat még a LEN-nek is jóvá kell hagynia, ám a magyar fogyasztók igényeihez igazított kalkulációra minden bizonnyal rámondják az áment Luxemburgban – vagy ahogy Gyárfás Tamás fogalmazott: „Nem a bevétel a fontos, hanem a magyar szurkolók részvétele."

Az elnökség kijelölt egy kéttagú bizottságot: Kovács Ágnes és dr. Török Enikő dolgozza ki az egyesületeknek, versenyzőknek és a csapattagok hozzátartozóinak járó kedvezmények rendszerét. Továbbá egyeztetnek a műugrók és a szinkronúszók képviselőivel, az MÚSZ ugyanis azt javasolja, hogy a délelőtti események – előfutamok, selejtezők – ingyenesen legyenek látogathatók.

Ruza József, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója elmondta, külföldről is igen sok jegyigénylés futott már be – a franciák, a németek és a finnek viszik a prímet –, a szövetség pedig a LEN jóváhagyását követően nyilvánosságra hozza, mely partnereket bízza meg a belépők értékesítésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik