Újjászerveződik a Sportiskolák Országos Szövetsége

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2007.12.13. 17:06
A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) december 12-én Fhurmann Géza (Miskolci Sportiskola) kezdeményezésére évzáró értekezletet tartott a NUSI Utánpótlás-nevelési Igazgatóságán. A megbeszélésen Dr. Szabó Tamás igazgató nyitó szavai után a fő témát a SIOSZ újjászervezése adta.

Az egybegyűlteket Lehmann László sportiskolai programvezető a közoktatási típusú sportiskolai módszertani központok 2007. szeptemberi indulásáról tájékoztatta.

„A Sportiskolák Országos Szövetségének vezetősége faladatául tűzte ki a 2008-as közgyűlés előkészítését, új elnök és vezetőség megválasztását, továbbá az alapszabály módosítását, valamint a közoktatási típusú sportiskolák szövetségbe (SIOSZ) történő meghívását. Többen megfogalmazták, hogy az egyesületi és a közoktatási típusú sportiskolák csak szoros szakmai együttműködésben képesek a sportoló gyerekek és fiatalok érdekeit képviselni, az iskolai és sportszakmai fejlődésüket biztosítani” – összegzett a vendéglátók nevében Lehmann László.

A Sportiskolák Országos Szövetségének tagja többek közt a debreceni, a miskolci, a szolnoki, a szombathelyi, a nyíregyházi, a gyöngyösi, a dunaújvárosi, a velence-tavi, a gyulai, a pécsi, és a hajdúböszörményi sportiskola. A rendszer számtalan sportágban, több mint 10 ezer gyermeket foglalkoztat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik