Karate: S. Kovács Ádám Eb-bronzérmes

Vágólapra másolva!
2006.05.09. 09:18
Címkék
Bronzérmes szerzett S. Kovács Ádám (képünkön) a karate Európa-bajnokságon, a norvégiai Stavangerben. A Maccabi Vívó és Atlétikai Club versenyzője a 65 kilogrammosok küzdelmében végzett dobogót érő helyen a sportág 41. kontinensviadalán.

S. Kovács először az osztrák Loackert verte 1:0-ra, majd a szerb Stojanovicot 3:1-re, a tavalyi döntős francia Cossout 1:0-ra. Az olasz Massa-tól a döntőbe jutásért 2:0-ra kikapott, de a vigaszágon az orosz Dalgatov ellen magabiztosan győzött 3:1-re, így a verseny végén a dobogó harmadik fokára léphetett fel a magyar sportoló.

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke a stavangeri remeklés kapcsán az MTI-nek elmondta: S. Kovács Ádámtól várták is a jó szereplést, hiszen a karatéka volt már világbajnoki ezüstérmes is, emellett egy kivételével az összes idei versenyéről éremmel tért haza.

Az elmúlt két évtizedben a férfiak között S. Kovács előtt két magyar állhatott fel az Eb-dobogó harmadik fokára: Molnár Tamás az 1990-es, Hecker Balázs pedig az 1995-ös viadalon végzett harmadikként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik