Karate, Eb: S. Kovács Ádám harmadik

Vágólapra másolva!
2006.05.07. 21:12
Címkék
Tizenegy év után újra magyar férfi karateversenyző is felállhatott a dobogóra Norvégiában a felnőtt EKF (European Karate Federation) Európa-bajnokságon, amely a karatevilág legnagyobb európai eseménye. Ez az egyetlen hivatalos karatesportág, amely az olimpia sportágak közé való felvétel küszöbén áll.
A legrangosabb európai karateversenyen S. Kovács Ádám (képünkön) remek szereplését bronzéremmel jutalmazták ma.

S. Kovács eddig hétszer vett részt a felnőtt Eb-n, többször is az éremszerzés közelében járt, de egyszer sem sikerült dobogóra állnia.

Első mérkőzését az osztrák Loacker ellen vívta, akit 1-0-ra győzött le, majd újabb két győztes meccs következett: a szerb Stojanovic (3-1), és francia Tossou (tavalyi Eb-ezüstérmes) (1-0) ellen.

Ezután S. Kovács az olaszok favoritja, Massa ellen lépett szőnyegre, akitől 2-0 arányban szenvedett vereséget. A vigaszágon az orosz Dalgatovot 3-1-re legyőzve megszerezte élete első felnőtt Európa-bajnoki bronzérmét.

"Nem úgy ment a versenyzés, ahogy szerettem volna - így az érintett, S. Kovács Ádám a verseny után -, az edzőmmel, Zallel Lászlóval közösen felismertük, hogy taktikát kell váltanunk. Nem kockáztattam, a biztos pontszerzésekre törekedtem.

Nagyon örülök, hogy annyi év után sikerült érmet szereznem, ezzel teljes lett az érem-kollekcióm. Nagyon erős volt a mezőny, így még nagyobb értéke van ennek az eredménynek, főleg, hogy magyarként nem számíthatok bírói támogatásra. Eddig az idei év bronzszezon számomra, bízom benne, hogy a további versenyek beérnek, és aranyszezonként zárhatom az esztendőt."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik