Kovács Ágnes gyarapítaná aranyérmei számát

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.03.22. 18:11
Címkék
Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a felnőtt magyar országos úszóbajnokság a Komjádi-uszodában. Olimpiai bajnokunk, Kovács Ágnes hét számban áll rajthoz a megmérettetésen, amely nagyon fontos állomás lesz az év legjelentősebb úszóeseménye, a budapesti Európa-bajnokság felé vezető úton.
A mai napig izgulok minden verseny, minden döntő előtt
Szabó Miklós
A mai napig izgulok minden verseny, minden döntő előtt
A mai napig izgulok minden verseny, minden döntő előtt
Szabó Miklós
A mai napig izgulok minden verseny, minden döntő előtt

- Azt most így hirtelen meg sem tudom mondani, hogy hányadik ob-ra készülök – válaszolta a Nemzeti Sport Onlinre kérdése a Kőbánya SC sportolója. – Az viszont biztos, márciusban ez lesz az első, ugyanis korábban az évnek ebben a szakában még soha nem rendeztek ob-t. Mint ahogy az is biztos, 1996-ban indulhattam először a felnőttek között és jelen pillanatban negyvenötszörös magyar bajnoknak mondhatom magam.

- Hét számban állok rajthoz az ob-n, négy egyéniben – 50, 100 és 200 mellen, valamint 200 vegyesen - és három váltóban. Ez közös döntés volt, ugyanis én is ezeken szerettem volna elindulni és a klubérdek is ezt kívánta.

Hiába készülök a sokadik ob-ra és vagyok sokszoros magyar bajnok, a mai napig izgulok minden verseny, minden döntő előtt. Igaz, már máshogy, mint fiatalabb koromban. De én szeretem ezt a fajta izgalmat, hiszen szeretek versenyezni és ez hozzátartozik a sporthoz. Talán nem is megy izgalom nélkül. Arról nem is beszélve, hogy mennyire szeretném gyarapítani aranyérmeim számát is.

Most lehet legyinteni, hogy ez csak egy ob, a nagy dolgok idén az Eb-n történnek, de szerintem ez mégiscsak a legrangosabb magyar verseny, egy országos esemény. Amit persze a hazai Eb különösképpen felértékelt. Sokan jönnek haza Amerikából és sokan itthon is csak erre készülnek. Az Eb-induláshoz szükséges szintidőket a felnőtt és a később sorra kerülő ifi ob-n lehet megúszni, de szerintem a kontinensbajnokságon rajthoz álló magyar válogatott kilencven százaléka már most vasárnapra összeáll.

Azért volt fontos, hogy előrébb hozzuk idén az ob-t, mert tavaly csak négy hét választotta el a vb-től és a válogatott nagyobb része ott gyengébb időt úszott, mint az országos-bajnokságon. Az ob-ra élezték ki a csúcsformát, de így a vb-n már nem tudták hozni magukat.

Az Eb-n, mint rendezők, számonként négy versenyzőnk állhat rajthoz, de a döntőben már csak ketten úszhatnak, történjem előtte bármi. Pedig szerintem van olyan versenyszám, ahol három magyar is döntős lehetne. Tudtommal kihasználjuk ezt a négyfős indulási lehetőséget minden számban, még akkor is, ha valakitől nem várhatjuk el, hogy továbblépjen a selejtezőből, hiszen rutinszerzésre akkor is nagyszerű alkalom.

Az ob után egy hét pihenő vár rám, ami már nagyon rám fér. Még nem tudom, mit csinálok ezalatt az egy hét alatt, de a medencét és az uszodát jó messzire elkerülöm, ez biztos. Karácsony-újév után kezdtük el a munkát és azóta egyfolytában dolgoztunk. Igaz, ez vár ránk a szünet után is, egészen az Eb-ig. Ezért kell most feltöltődnöm egy hét alatt. Külföldi edzőtáborba már nem utazunk, itthon készülünk a kontinensviadalra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik