Kajak-kenu: menőink is készülnek a hétvégi ergométeres bajnokságra

Vágólapra másolva!
2006.02.16. 19:55
Címkék
Szárazföldön is lehet kajakozni – erről fog meggyőzni minket hétvégén a magyar kajakválogatott Szegeden. 2006. február 19-én rendezik meg a maga műfajában egyedülálló I. Magyar Kajak Ergométeres Bajnokságot Szegeden a Sportcsarnokban, mely a szövetség reményei szerint hagyománnyá válik a sportág életében.
Újszerű módon szárazföldi versennyel nyitja meg az évadot a magyar kajakválogatott.

A különleges verseny nyolc egymás mellett elhelyezett ergométeren folyik előfutamos rendszerben.

Az előfutamok során a legjobb időt elért versenyző egyből a döntőbe kerül, míg a többieknek az előfutamok száma alapján a középfutamokból kell a döntőbejutást kivívni.

A futamok során a verseny állásáról a versenyzők monitoron, a közönség kivetítőn kap folyamatos tájékoztatást.

Annak ellenére, hogy a versenyzőknek még nem nagyon volt lehetőségük kipróbálni az ergométert, nagy izgalommal és lelkesedéssel készülnek a bajnokságra, hiszen nekik is új ez a műfaj.

Bóta Kinga (képünkön) szerint biztos jó buli lesz ez a verseny, és nagy várakozásokkal néz a hétvége elé, különösen azért, mert ilyen még nem volt Magyarországon.

"Igazából nehéz erre készülni – jegyezte meg többszörös világbajnokunk – , kicsit más igénybevételt jelent az ergométer, mint ha rendesen kajakozna az ember, ugyanakkor kíválóan alkalmas a speciális erőfejlesztésre."

Kinga elárulta nekünk azt is, hogy még ugyan nincs benne különösebb versenydrukk a hétvége miatt, bár ott, ha a versenytársak belehúznak, akkor biztosan előjön belőle a sportolói versenyszellem, és ő is nagyot húz majd!

Kammerer Zoltán (képünkön) háromszoros olimpiai bajnokunk tisztes helytállást követel meg magától, és ugyancsak nagy izgalommal várja a hétvégi bajnokságot.

Elárulta, hogy még nem volt alkalma felülni ergométerre, de nagyon örül annak, hogy kipróbálhatja, mennyire lehet szárazföldön alkalmazni a bevált kajakos mozdulatokat.

Mindenesetre azt megígérte, hogy megpróbálja kihozni magából a maximumot, már amennyire állóképessége bírja a kajakmentes téli szezon után.

Hogy Bótának, Kammerernek, Kucserának, Janicsnak és a többieknek hogy megy majd a szárazföldi verseny és milyen eredmény születik, ez a hétvége zenéje, azt azonban remélik a sportolók, hogy sokan kijönnek majd szurkolni nekik a Sportcsarnokba.

Az biztos, hogy a legtöbbjük a téli szezon miatt hónapok óta nem ült kajakban.

Mindenesetre a merőben új versenytípus után a válogatott tagjai megkezdik egyéni felkészülésüket a világbajnokságra, nevezetesen elindulnak a melegvízi táborokba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik