Kajak-kenu: februárban szárazföldi kajakverseny

Vágólapra másolva!
2006.02.06. 20:21
Címkék
Szegeden, február 19-én kerül megrendezésre az I. magyar ergométeres kajakbajnokság, amely egyben sportág életében egy kivételes évad kivételesen korai kezdete.
Igaz, még javában tartanak a téli felkészülések, és csak ezután következnek a melegvizi edzőtáborok, válogatott kajakosaink február 19-én, a szegedi Sportcsarnokban máris összegyűlnek, hogy a maga nemében itthon páratlan műfajban mérkőzzenek össze.

Az ergométeres verseny szárazföldön, a nézők közvetlen közelében zajlik, testközelből figyelhető meg az egyik legszebb mozgáskultúrát megjelenítő sportág veresenyzőinek erőfeszítése. A hangulatot élővíz helyet a zene és a közönség által teremtett atmoszféra biztosítja, ez utóbbiról a kajak-kenu iránt legendásan elkötelezett szegediek bizonyára magas fokon gondoskodnak majd.

Az idei év azért kivételes a magyar kajak-kenu sport életében, mert 1998 után ismét felnőtt síkvizi kajak-kenu világbajnokság lesz Szegeden, augusztusban.

Éppen ezért az I. ergométeres kajakbajnokság helyszínének kiválasztása sem okozott a szervezőknek hosszas fejtörés; 2006-ban Szeged ország-világ számára a kajak-kenu fellegvára lesz.

Miért is van szükség egy alapvetően élővízhez, természetes szabadkörnyezethez kötődő vízisportban szárazföldi, fedettpályás veresenyre?

A 2006-os világbajnokság szervező bizottsága szeretne minél nagyobb hangsúlyt helyezni a sportág és a közönség találkozási lehetőségeinek fejlesztésére, mert augusztusban jó lenne túlszárnyalni a 1998-as vb több mint negyvenezres látogatottságát, s még jobb lenne, ha a kajak-kenu, mint az egyik legeredeményesebb magyar sportág az eddigieknél is szélesebb közönséghez jutna el.

Ezért a korai évadnyitó ergométeres kajakbajnokság.

Mindenkit várunk szeretettel február 19-én Szegeden, a Sportcsarnokba!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik