Kajak-kenu: közel 1000 fiatal az év első kajak-kenu eseményén

Vágólapra másolva!
2006.02.05. 16:32
Címkék
Az idén tizenegyedik alkalommal került megrendezésre Győrben a Héraklész Kajak-Kenu Fizikai Felmérő Bajnokság, amely az ország fiatal kajakosainak és kenusainak hagyományos találkozóhelye.

Az eseményen harminckét egyesület - tíz korcsoportból 940 nevező – vett részt, a fiatalok közül a legidősebbek 1988-ban, a legfiatalabbak 1997-ben születtek. Kevés hazai sportág mondhat magáénak olyan széles utánpótlás-bázist, mint a kajak-kenu.

A Fizkiai Felmérő Bajnokság egyrészt a téli felkészülési időszak eredményeit méri össze, másrészt az ország egymástól távol eső vidékein élő fiatal sportolóknak nyújt lehetőséget a találkozásra, illetve arra, hogy közelebbről megismerjék egymás edzőit és edzésmódszereit.

Férfi kajak, női kajak és kenu, valamint fiúcsapat, lánycsapat és kenucsapat kategóriákban tíz korcsoportban mérték össze erejüket, felkészültségüket a versenyzők. A megmérettetés Cooper-futás, nyújtón 30 másodperc húzódzkodás, bordásfalon egy perc lábemelés, serdülő és ifi korosztályban egy perc fekvenyomás - lányoknál harminc, fiúknál negyven kilós súllyal - tevődött össze.

A találkozón részt vett az utánpótlás-válogatott nagyobb része, köztük a tavalyi szegedi bajnokok.

Az esemény megnyitóján Angyal Zoltán, a Magyar Kajak-Kenu-válogatott szövetségi kapitánya a sportág fejlődéseként értékelte az évről-évre nagyobb számban nevező versenyzőket, és kiemelte, hogy mekkora jelentősége van egy szezonális sportágban az aktív versenyszezonon kívüli versenyeknek, eseményeknek és találkozóknak.

A kajak-kenu hazánkban hosszú évek óta a legsikeresebb és legnagyobb társadalmi háttérrel rendelkező sportágak között foglal helyet, de idén az augusztus tizenhetedikén kezdődő szegedi felnőtt világbajnokság nagyban hozzájárul majd, hogy sportmédiában és a nyilvánosság előtt eredményeihez méltó intenzitással jelenhessen meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik