Vívó-vb: vereség az elődöntőkben, a bronzéremmel vigasztalódhat a férfi párbajtőr- és a női tőrcsapat

Vágólapra másolva!
2005.10.13. 16:03
Címkék
A Lipcsében zajló vívó-világbajnokságon tovább folytatódott az elődöntőbe jutott a férfi párbajtőr-, valamint a női tőrcsapat sorsának párhuzamos alakulása: előbb a nyolcaddöntőt, majd a negyeddöntőt vette mindkét együttesünk sikerrel, hogy aztán az elődöntőben már mindkét csapat elbukjon.
A házigazda német férfi párbajtőrcsapat tagjai szinte minden asszóban, ha csak minimális különbséggel is, de jobbnak bizonyultak magyar ellenfelüknél, így alakulhatott ki a párharc végére a magabiztos különbség. Így fordulhatott elő, hogy a magyar csapat eddigi legjobbja, a legrutinosabb Kovács Iván a legrosszabb mutatóval, mínusz néggyel zárt, míg csapattársai közül Boczkó Gábor mínusz kettővel, Imre Géza pedig mínusz három hozta az elődöntőt.

A bronzmérkőzésen a mieink azzal az Ukrajnával mérkőzhetnek, amely a negyeddöntőben még az olaszokat verte tizennéggyel, majd az elődöntőben tizenhárommal kikapott a franciáktól.
A magyar együttes Iránt, Kubát és Oroszországot legyőzve jutott az elődöntőbe.

Lipcse, férfi párbajtőr, csapat:

  • ELŐDÖNTŐK:
  • Németország-Magyarország 45-36
  • Boczkó: - 2, Imre: - 3, Kovács: - 4
  • Franciaország-Ukrajna 45-32


Női tőrözőink leginkább a mai napon végig jó formában vívó Mohamed Aidában bízhattak Románia ellen, tulajdonképpen egyedül, de Kovács Ivánhoz hasonlóan húzóemberünk ezúttal nem tudta megmenteni a csapatot.

Az elődöntő hajrájában ugyan nyílt rá némi esély, de sajnos nem tudott élni vele. Ám ellentétben Kováccsal, Mohamed legalább nullra kihozta az elődöntőt, míg társai, Varga Gabriella, Knapek Edina, valamint a csereként beálló Varga Katalin egyaránt mínusz kettővel zárták a párharcot.

A harmadik helyért lejátszott ütközetben majd a franciákkal mérkőzhetünk. Leendő ellenfelünk a negyeddöntőben a lengyeleket verte nehezen kettővel, majd simán kikapott a koreaiaktól.

A női tőrözők Ukrajna és Kína legyőzését követően kaptak ki Romániától.

Lipcse, férfi párbajtőr, csapat:

  • ELŐDÖNTŐK:
  • Németország-Magyarország 45-36
  • Boczkó: - 2, Imre: - 3, Kovács: - 4
  • Franciaország-Ukrajna 45-32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik