Rögbi Eb: a magyar férfi válogatott is negyedik lett

Vágólapra másolva!
2024.07.14. 21:07
Fotó: Thomas Kieffer
A magyar férfi válogatott – akárcsak a női csapat – a negyedik helyen végzett a rögbi Európa-bajnokság budapesti állomásán.

 A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kánikulában rendezett torna vasárnapi játéknapján a férfiak 36–14-re megnyerték a Monaco elleni negyeddöntőt, majd 21–14-re kikaptak a svédektől az elődöntőben. A bronzmérkőzésen a házigazda 26–5-ös vereséget szenvedett a lengyel együttestől.

A két állomásból álló kontinensbajnokság összesített eredményeit tekintve mind a két magyar válogatott megszerezte az összetett negyedik helyet, amely történelminek számít, hiszen a csapatok ilyen sikereket korábban nem értek el a sportágban.

„A két negyedik hely csillagos ötös. Ezek a sportolók, akik munka és tanulás mellett – persze van köztük profi is – bizonyítottak. Korábban felkaptuk a fejünket amikor egy-egy feröeri csapat meglepetést okozott. Most a mieink bizonyították, hogy Európa élmezőnyének közvetlen közelében vannak. Beért az a sportágfejlesztési munka, amit nyolc éve indítottunk” – fogalmazott Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik