Floorball: kettős magyar U19-es tornagyőzelem Ausztriában

Vágólapra másolva!
2010.06.28. 11:46
Címkék
Négycsapatos nemzetközi felkészülési tornán vett részt a hétvégén a Pafféri András és Szabó József edzette fiú U19-es válogatott. A jövő évi németországi világbajnokságra készülő nemzeti csapat már túl van az első keretszűkítésen, hiszen a májusi válogatóra behívott hatvan fiatal játékos közül mára negyvenen maradtak.

Ausztriában a házigazdákon kívül a spanyol korosztályos csapattal mérkőzött meg a két részre osztott magyar különítmény. Két erős gárdát állított össze a Pafféri, Szabó kettős, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a sokgólos egymás közötti nyitó mérkőzésen a „B" jelű gárda szerezte meg a két pontot. Ez a csapat legyőzte a házigazdákat és a spanyolokat is, de az „A" jelű válogatott is felülmúlta mindkét ellenfelét. Így a torna első két helyén a magyarok, a harmadikon Spanyolország válogatottja, míg a negyedik helyen a házigazda Ausztria végzett.

Pafféri András szövetségi kapitány így értékelt: „Nagyon hasznos volt ez a torna, mert választ kaptunk azokra a kérdésekre, amelyeket a mérkőzések előtt feltettünk a szakmai stábbal. Annak ellenére, hogy az eredmény most másodlagos volt, büszkeséggel tölt el, hogy az első két helyen mi végeztünk."

FLOORBALL FELKÉSZÜLÉSI TORNA, AUSZTRIA
AZ EREDMÉNYEK
Magyarország „A”–Magyarország „B” 7–8
Magyarország „B”–Ausztria 11–0
Magyarország „A”–Spanyolország 5–4
Ausztria–Spanyolország 2–8
Magyarország „A”–Ausztria 8–4
Magyarország „B”–Spanyolország 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik