Röplabda: idén májusban nem rendezik meg a Savaria-kupát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.02. 13:59
Címkék
A Magyar Röplabda-szövetség (MRSZ) elnöksége úgy döntött, hogy idén májusban nem rendezik meg a hagyományos Savaria-kupát.

Az MRSZ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy anyagi problémái miatt volt a szervezet kénytelen úgy dönteni, nem bonyolítja le 35. alkalommal a rangos női felkészülési tornát.

Miután az MRSZ a gazdasági problémái miatt anyagilag nem tudott volna hozzájárulni a rendezéshez, a társszervező Pannonsport Kft. ötmillió forintos támogatást szeretett volna kapni a szombathelyi önkormányzattól, ám mivel az utóbbi várhatóan csak az országgyűlési választásokat követően tart legközelebb közgyűlést, ez nem sikerült.

Az MRSZ azért nem várhatott tovább a döntéssel, mert több válogatott is a felkészülése utolsó állomásaként számolt volna a Savaria-kupával az Európa-bajnoki selejtezőtornák előtt, ezért ezeknek az együtteseknek szoros az időbeosztásuk. Az MRSZ-nek megállapodása volt a Sport Televízióval is a tornára.

Korábban három alkalommal (1994, 1995, 1996) már elmaradt a Savaria-kupa, amelyet a tervek szerint kétévente fognak megrendezni. A nagy múltú tornán az 1980-as években a világ legjobb válogatottjai is pályára léptek, az utóbbi években pedig a magyar női válogatott egyetlen megmérettetési lehetősége volt az Eb- és vb-selejtezők mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik