TCR World Tour: Michelisz az élről várhatja a makaói időmérőt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 10:52
null
Michelisz harmadik és első hellyel kezdett az utolsó hétvégén (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
A bajnoki címre esélyes Michelisz Norbert remek formában kezdte a TCR World Tour záró hétvégéjét Makaóban. A Hyundai magyar versenyzője az első szabadedzésen a harmadik, míg a másodikon az első helyen végzett, így bizakodva készülhet a folytatásra.

 

 

Szünet nélkül folytatódott a kiírás, a TCR World Tour mezőnye a legendás Bathurst után a hírhedt Makaó felé vette az irányt, ahol a közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban és reggel megrendezett két szabadedzéssel vette kezdetét az év utolsó versenyhétvégéje.

Az egyéni összetett élén Yann Ehrlacher és Rob Huff pontazonossággal érkezhetett meg a helyszínre, a páros előnye ugyanakkor nem volt számottevő a harmadik Michelisz Norbert előtt sem. A Hyundai magyar versenyzője mindössze egy ponttal maradt el a francia, brit kettőstől, ami izgalmas végjátékot vetített előre.

Ami a pályán történteket illeti, a nyitó gyakorláson Michelisz csapattársa, Mikel Azcona végzett az élen 2:29.037-es körrel. A spanyolt a bajnoki címre esélyes három vetélytárs követte a második–negyedik helyeken: a legközelebb Ehrlacher férkőzött hozzá, a Cyan Racing franciája 276 ezreddel maradt el tőle, őt Michelisz követte további egy tizedes lemaradással, míg Rob Huff hátránya már több mint egy másodperc volt.

A folytatásban is a Hyundai maradt az élen, igaz, ezúttal Michelisz bizonyult a leggyorsabbnak, a 2:29.048-as időt jegyző magyar a remek kezdés után mindenképpen bizakodóan várhatja a péntek reggeli időmérőt. A második pozícióban a márkatárs, Azcona következett, míg a bajnoki riválisok közül Ehrlacher bő három tized hátránnyal a harmadik, Huff igazi gyors kör hiányában a tizenharmadik helyet foglalta el az időlistán a piros zászlóval kétszer is megszakított második tréning után. Először Ma Csing-hua, majd nem sokkal az újraindítás után az egyik helyi pilóta törte össze az autóját, amit követően már nem is indították újra az edzést.

Folytatás pénteken 5 óra 45 perckor a kvalifikációval.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik