TCR World Tour: hazai siker Uruguayban, Michelisz ötödik az első versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.08.20. 14:50
null
Michelisz az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót (Fotó: Twitter/HMSGOfficial)
Santiago Urrutia aratott győzelmet a TCR World Tour uruguayi versenyhétvégéjének első futamán. Mögötte Thed Björk és Frédéric Vervisch szelte át a célvonalat, míg az első ötöst Néstor Girolami és Michelisz Norbert tette teljessé.

 

 

Santiago Urrutia szerezte meg a pole pozíciót az uruguayi időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a hazai versenyén. Mellőle Thed Björk rajtolhatott el, míg a második sorból Néstor Girolami és Michelisz Norbert vághatott neki az első futamnak, így utóbbinak remek esélye volt rá, hogy csökkentse a tíz pontos lemaradását az összetett vezető Yann Ehrlacher mögött, hiszen a francia a kilencedik pozícióba kvalifikálta magát.

Urrutia jól jött el a rajtnál, és sikerült megtartani a vezetést, mögötte Björk és Girolami küzdött a második helyért, a csatából előbbi került át győztesen, ráadásul az ötödik rajkockából előretörő Frédéric Vervisch is elment az argentin mellett, míg Michelisz egy pozíciót vesztett.

Az első köröket követően Urritia már több mint három másodperccel előzte meg Björköt, míg mögöttük szoros csata alakult ki Vervisch, Girolami és Michelisz között, a hármasra rövidesen elkezdett közeledni a több előzést bemutató Ehrlacher is.

Noha Michelisz többször is kinézett Girolami mögül, nem igazán került előzési pozícióba, ráadásul hátrafelé is kénytelen volt figyelni, hiszen időközben Ehrlacher felzárkózott a Hyundaira. A négyes körrel körre szorosan követte egymást, de pozíciócserére nem került sor, mint ahogyan az élen sem, hiszen Björk hiába ért fel Urrutiára, nem tudta átvenni a vezetést.

A hazai pályán versenyző uruguayi a pole pozícióból aratott győzelmet, míg mögötte Björk, Vervisch, Girolami és Michelisz sorrendben érkezett az első ötös. A hatodik Ehrlacher lett, majd Rob Huff, Mikel Azcona, Ma Csing-hua és Ignacio Montenegro tette teljessé a pontszerzők sorát.

FRISSÍTÉS: Michelisz utólag 5 másodperces időbüntetésben részesült az Ehrlacher-val történt incidens okán, aminek eredményeként a magyar a hatodik helyre esett vissza, míg a francia egy pozíciót lépett előre.

Folytatás 17 óra 45 perckor a második versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik