F2: Hauger aratott győzelmet a magyarországi sprintfutamon

Vágólapra másolva!
2023.07.22. 15:11
null
Hauger már a rajtnál az élre állt, és onnantól nem is engedte ki a kezei közül az első helyet (Fotó: twitter/Formula2)
Dennis Hauger aratott győzelmet a Formula–2-es magyarországi versenyhétvége sprintfutamán. Mögötte Ivasza Ajumu és Oliver Bearman látta meg a kockás zászlót, míg az első ötös sorát Théo Pourchaire és Kush Maini tette teljessé.

 

 

Kush Maini zárt a tizedik helyen a Formula–2-es pénteki időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a részben fordított rajtrácsos szombati sprintversenyen a mogyoródi pályán. Mellőle Dennis Hauger rugaszkodhatott el, míg a második sorban Jehan Daruvala és Oliver Bearman foglalhatott helyet. Az egyéni összesítést vezető Frederik Vesti a nyolcadik, míg a tőle hat ponttal elmaradó Théo Pourchaire a hetedik pozícióból indulhatott.

Maini jól rugaszkodott el, ám az 1-es kanyarnál elfékezte, amit Hauger és a nagyot rajtoló Ivasza Ajumu is kihasznált, így hamar a harmadik pozícióban találta magát. Rövidesen ráadásul Bearman is maga mögé utasította, vagyis a pole pozíciós számára rendkívül rosszul alakult a nyitó kör.

Hauger viszonylag hamar kiépített némi előnyt az élen, majd tartotta a nagyjából másfél másodperces előnyt Ivasza előtt, míg a kettős mögé Maini zárkózott vissza, miután megelőzte Bearmant. Az ötödik pozícióban ekkor Pourchaire érkezett.

Noha a mezőny meglehetősen szoros volt, és a harmadik, valamint a tizenharmadik helyezett végig DRS-távolságon belül volt az előtte haladóhoz képest, túl sok előzés nem történt, hanem vonatozás alakult ki.

Hátrébb viszont Arthur Leclerc, Ralph Boscung és Clément Novalak akaszkodott össze, a francia-svájci eltalálta a Campos versenyzőjét, akit a fal állított meg, míg a monacói a tizennyolcadik pozícióba esett vissza, miután kissé eltalálta az ellenfelét. Az eset miatt rövid ideig virtuális biztonsági autós szakasz lépett érvénybe, amely után Pourchaire azonnal bevetődött Bearman mellé, és fellépett a negyedik helyre.

A francia előzését követően ugyanakkor újra beállt a harmadik Maini mögötti vonat. Az indiai ugyanis hat körrel a vége előtt már több mint 6 másodperccel volt lemaradva a továbbra is élen haladó Hauger, valamint az őt egy szekundumra követő Ivasza előtt. Pourchaire azonban nem elégedett meg a negyedik hellyel, és rövidesen újabb offenzívát indított indiai riválisa ellen. A 24. körben sikeres előzést mutatott be, és feljött a harmadik pozícióba, igaz, kissé összeért Mainival, aminek következtében az indiai Bearman ellen is bukott egy helyet.

 

A brit ezt követően Pourchaire-t kezdte támadni, és hamarosan meg is előzte az összetett második helyén álló versenyzőt. A fennmaradó körökben aztán már nem történt újabb pozíciócsere az élbolyban, Hauger magabiztos győzelmet aratott, mögötte Ivasza és Bearman szelte át a célvonalat. A negyedik Pourchaire lett, majd Daruvala, Maini, Victor Martins, Isack Hadjar, Vesti és a szombaton pole pozíciót szerző Jack Doohan zárta az első tízes sorát.

Folytatás vasárnap 10 óra 5 perckor a főversennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik