Lónyai Pál csak előre néz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.17. 13:26
null
Lónyai Pál már az első szakasz után navigátor nélkül maradt
Lónyai Pál idei szezonja lassan kezd rémálomhoz hasonlítani, azok közül is a legdurvábbra. Eddig a technika ördöge nem hagyta békén a BMW-pilótát, az országos bajnokság hétvégi, nagybányai futamán azonban olyasmi történt vele, ami nem túl gyakori a terepraliversenyeken.

„Az első, hosszú szakaszt még teljesítettük, és úgy tűnt, minden rendben lesz, az autó tökéletes állapotban volt, és nekem is feküdtek a pályák, ám akkor Nyeste Robi rosszul lett – emlékezett vissza Lónyai, aki azért nem állandó navigátorával, Garamvölgyi Zoltánnal állt rajthoz, mert ő volt a futam főrendezője. – A szakaszon kétszer is meg kellett állnunk, mert felfordult a gyomra, de utána már ki sem bírt szállni, sőt a végére elájult. A legnagyobb baj az volt, hogy az érintett erdei szakaszon még bekötőutak sem voltak, úgyhogy negyven kilométert kellett még megtennem a végéig.”

Az orvosok azonnal kezelésbe vették Nyeste Róbertet, injekciót, infúziót adtak neki – kiderült, valószínűleg napszúrást kapott, az okozta a rosszullétét. A rutinos navigátornak természetesen eszében sem volt feladni a küzdelmet, elszánta rá magát, hogy vasárnap folytatják a versenyt, ám egészségi állapota miatt nem ajánlották neki. Az LP Racing pilótája ezek után természetesen úgy döntött, az egészség a legfontosabb, így kiálltak a versenyből.

„Rajtunk kívül álló okok miatt nem volt esélyünk a jó szereplésre, de egyrészt a pechsorozat sem tarthat örökké, másrészt pedig szerencsére nem kell sokat várni a következő versenyre. A jövő héten Lengyelországban támadunk” – ígérte Lónyai, aki mellé arra a futamra visszaül jól megszokott navigátora, Garamvölgyi.

Örvendetes fejlemény a csapatnál, hogy remek hajrájának köszönhetően az abszolút harmadik helyre zárkózott fel a Fekete Antal, Tóth György páros, amely Lónyaiék tavalyi Nissanjával száguld. Feketéék a nap elején még a negyedik helyen álltak, de már rögtön az első szelektív szakaszon sikerült felkapaszkodniuk az ideiglenes dobogóra, és ha már így esett, ott is maradtak.

A világkupa-sorozatba kandidáló nagybányai versenyt a cseh Miroslav Zapletal nyerte meg Fodor Imre előtt. (x)

ROMANIAN BAJA, AZ OB 3. FUTAMA, NAGYBÁNYA
Abszolút végeredmény:
1. Miroslav Zapletal, Maciej Marton (cseh, lengyel, Hummer Evo) 5:50:52, 2. Fodor, Csató (Arrabona Rally Club, Toyota Hilux) 3:59 p h., 3. Fekete, Tóth Gy. (LP Racing, Nissan Pickup) 33:23 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik